Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Så forskar Svensk innebandy

Svensk Innebandy jobbar hårt för att ligga i framkant inom alla områden. Ett av dem är forskning. Nu börjar en artikelserie om hur det jobbas konkret för att utveckla Folksporten.

Under våren 2012 anställdes forskningssamordnaren Taru Tervo på Umeå universitet. Det var ett medvetet satsning från Svensk Innebandy, som ville se till att utvecklingen gick hand i hand med en vetenskaplig grund. Det hela är ett samarbete mellan bara Svensk Innebandy, Umeå universitet och Umeå kommun. Och målet är så att det på lång sikt stärker det inre bandet på alla sätt.

- Svensk Innebandys ambition är att alltid vara i framkant. För att kunna vara det måste vi ta ett stort ansvar för vad vi gör och för hur vi väljer att gå. En viktig del av strävan är att vi är professionella och driver ett utvecklingsarbete på högsta nivå, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Göran Harnesk.

Han hävdar också att en avgörande faktor för utvecklingsarbetet är det arbete som utförs på Innebandyns kompetenscenter (IKC) i Umeå.
"Taru Tervos arbete är en garanti för att vi alltid står i framkant av forskning och utveckling", säger han.

De kommande dagarna, som börjar imorgon, kan du läsa på ...

www.innebandy.se

om Taru Tervos arbete och om uppmärksamheten på studien av Inger Eliasson och Annika Johansson, som behandlar varför tjejer hamnar i tidiga barndomsband. Även en forskningsrapport om innebandyledare presenteras av Staffan Karp.

Det här är en del i Svensk Innebandys stora breddprojekt #forALLball, som du kan läsa mer om här.

short_text    Publicerat av Thomas K:h Andersson 2020-10-06, kl 17:17