Innebandy+ text med bildbakgrund

Vill din förening satsa på innebandy för äldre? 

En del i Svensk Innebandys utvecklingsarbete är att vi vill nå människor som vi idag har svårt att nå med vår traditionella innebandy. Vi har därför startat Innebandy+ för att fler äldre personer ska hitta till våra innebandyföreningar.

Just nu är det ca 20 föreningar som erbjuder verksamhet för målgruppen äldre. Under 2024 tog Umeå Universitet fram en rapport kring Innebandy+ spelarnas upplevelser av sitt deltagande. Rapporten går att läsa längre ner på denna sida.

Under 2024 finns det medel att söka via IdrottOnline för uppstart av ny verksamhet, samt utveckling av befintlig verksamhet. Läs mer genom att klicka här: Projektstöd IF 65+

Kom igång och få ekonomiskt stöd

Vart vänder vi oss för att komma igång med Innebandy+?
Ta kontakt med ert distriktsförbund för hjälp att komma igång, ta även del av den här broschyren med massa tips och inspiration.
Finns det idrottsmedel att söka för Innebandy+?

Det finns just nu inte ett ekonomiskt stöd att söka för denna målgrupp. En kartläggning gjord av de föreningar som har innebandy för äldre berättar däremot att kostnaderna för gruppen är väldigt små och att just sökbara medel inte har varit det viktigaste för att deras satsning skulle bli lyckad. 

Hör Sirius Innebandy berätta om sin verksamhet för äldre

Digitalt material - Kom igång med Innebandy +
Bjud in deltagare med denna folder
Kom i kontakt med föreningar som har Innebandy+
Läs rapporten från Umeå Universitet här

Kontakt

Inez Rehn

Inkluderingsansvarig

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS