Storvreta - Roslagen SOL 3v3 (2)

Precis som namnet beskriver är stående innebandy en spelform där innebandyspelaren står upp och spelar efter sina förutsättningar. Spelformen är främst riktad till personer med intellektuell funktionsnedsättning eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.  

Det finns mycket positivt med stående innebandy, inte minst då målgruppen i regel är mindre fysiskt aktiva än samhället i stort. Här får spelarna möjligheten att röra på sig genom att utöva en rolig och fartfylld lagsport tillsammans med andra. Att vara med i ett lag innebär även att vara del i ett socialt sammanhang. 

Stående innebandy spelas i två former, på fullstor innebandyplan där varje lag har fem utespelare och en målvakt eller på en mindre plan (12x20 meter) där varje lag har tre utespelare och en målvakt. Speltiden skiljer sig åt beroende på arrangemang, men matcherna spelas i regel i två halvlekar.  

Olika utformning av spelformen tillsammans med nivåindelade klasser skapar en flexibilitet som ökar möjligheten för fler att delta, oavsett förutsättningar. Precis som i både el- och rullstolsinnebandy finns inga krav på tidigare erfarenheter eller en viss kunskapsnivå. Stående innebandy passar både de som spelat länge och de som är helt nya till sporten.

Fritidsbanken: Bildstöd för innebandy
Läs mer om Fritidsbanken
Vill du prova att spela innebandy? Hitta ditt lag här
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för
parainnebandy – tryck här
Nyhetsbrev parainnebandy
Anmäl dig - tryck här

Jonatan Widell (fd Petersson)

Parainnebandyansvarig

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS