Suicide Zero Logga

Här har vi samlat utbildningar, verktyg och material från Suicide Zero som kan vara till stor hjälp i ert arbete med psykisk ohälsa och suicidprevention.

Glöm inte att det finns idrottsmedel att söka för exempelvis utbildningskostnader, föreläsningar, workshops med mera. Läs om våra olika sökbara medel här.

Kontakta ert distriktsförbund om ni har frågor eller vill ha hjälp med er ansökan.

Utbildningar

Suicide Zero erbjuder suicidpreventiva utbildningar där du får lära dig att upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa. Du får också kunskap om vad du kan göra om du misstänker att någon i din närhet har det tufft eller har tankar på att ta sitt liv.

Här hittar ni Suicide Zeros utbildningar, bland annat Livsviktiga snack och Våga fråga. Läs med om vilka utbildningar som finns här.

För frågor, bokning av utbildning eller föreläsning, kontakta utbildning@suicidezero.se

Utbildning - Livsviktiga snack
Utbildning - Våga fråga
Snabbkurs eller repetition

Våga fråga Pocket är ven kortare utbildning där du lär dig det viktigaste på 20 minuter. Den består av sex avsnitt och filmer som du kan läsa och titta på i mobilen eller vid datorn. Utbildningen är gratis och passar alla som vill lära sig mer om hur man kan agera om någon verkar må dåligt och har självmordstankar. Den är också bra som repetition.
Våga Fråga Pocket
Kom igång här
Samtal kan rädda liv

Här får ni tips och verktyg för att öppna upp för samtal om psykisk ohälsa och självmordstankar. Dessa tips kan lyftas och diskuteras vid styrelsemöten, ledarträffar och lagsamlingar, till exempel på träningar. Ju fler inom er förening som är medvetna om dessa tips och som känner sig bekväma med att prata om psykisk ohälsa och självmord, desto fler liv har vi chans att rädda.
7 tips för att våga fråga
7 tips för att våga berätta
Få koll på risk- och skyddsfaktorer för självmord

En viktig del i Suicide Zeros arbete är att öka kunskaperna hos medmänniskor och professionella om hur självmord kan förhindras. Att känna till risk- och skyddsfaktorer för självmord kan rädda liv.

Här hitta ni exempel på risk- och skyddsfaktorer som är bra att känna till.
Livsviktiga snack 

Livsviktiga snack är en del i Suicide Zeros suicidpreventiva arbete. Forskning visar nämligen att ju lättare barn har att prata om känslor och uttrycka hur de mår, desto bättre skyddade är de mot bland annat depression och självmord längre fram i livet.

Materialet innehåller bland annat tips, övningar, filmer, fakta och statistik som syftar till att få till bra samtal med barn om deras känslor och mående.
Livsviktiga Snack
Ta del av allt material här

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS