Välkommen till Folksporten! För alla - alltid.

Med folksport så tänker vi på en sport som tilltalar många. Som är öppen för alla. Som är så enkel och rolig att många vill utöva den. Och som dessutom är underhållande att se på.

Här under hittar du länkar till hitta ditt lag och även olika spelformer. Alltså olika sätt att spela innebandy på. Vi hoppas du hittar de sätt som passar dig bäst.

Börja spela innebandy

Vi är en av Sveriges största sporter, med ungefär 118 000 personer som spelar och tävlar hos oss. Med ungefär 820 föreningar runt om i hela Sverige är innebandy den största inomhusidrotten i Sverige. 

Hos oss kan du både träna innebandy för att det är roligt, för att du vill röra på dig och träffa kompisar, men om du vill finns det också möjlighet att spela matcher mot andra lag i en av våra serier.

Det går att börja spela innebandy oavsett hur gammal du är, om du har spelat tidigare eller är nybörjare och om du har en funktionsnedsättning eller inte.

Innebandy är en lagsport som utövas främst inomhus, men det går så klart att spela ute, och i matchspel. Laget med flest mål på tavlan när matchen slutar vinner.

Planens storlek varierar beroende på vilken nivå du spelare på. För seniorer är planen 40x20 meter. Runt hela planen finns en sarg i plast för att undvika att bollen flyger ut. I varje ände av planen står målet. 

Även tiden varierar. Antal perioder och längd på perioder beror också på vilken nivå du spelare på. Seniorer spelar i tre perioder, där varje period är 20 minuter lång för seniorer.

Beroende på vilken nivå du spelare på kan man spela innebandy 3-mot-3, 4-mot-4 eller 5-mot-5. Utöver dessa 3,4 eller 5 spelare kan du också ha en målvakt som står framför målet och vaktar det. Det finns också två domare på plan.

Innebandy kan spelas på en mindre plan, under kortare tid och med färre spelare och domare på planen också, det kan bero på hur gammal du är och vart du spelar innebandy.

För att spela innebandy behöver du en innebandyklubba och en gemensam boll. Ibland kan du också behöva skyddsglasögon, det beror på hur gammal du är. Ofta finns det klubba och boll att låna från föreningen. Om du väljer att spela som målvakt har du inte någon klubba, men skydd för knäna, speciella handskar och en hjälm. Det brukar också gå att låna av din förening.

Press the button below to read about floorball in English, Arabic, Somali, French or Spanish.

Hitta ditt lag

Vill du spela matcher och träna med ett lag? Hitta ditt lag här genom att fylla i var du bor, hur gammal du är osv.

Parainnebandy

Parainnebandy erbjuder innebandy utan krav så att du kan spela på din nivå bara för att ha roligt!  

Parainnebandy är ett samlingsnamn för de spelformer av innebandy som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Personer som ska ha en precis lika självklar plats i Svensk Innebandy som alla våra andra målgrupper.

Innebandy +

Innebandy+ är innebandy för spelare som är 65 år eller äldre. Spela innebandy, träffa kompisar och ha kul! 
Just nu är det ca 20 föreningar som erbjuder verksamhet för målgruppen äldre. 

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS