Fiftyfifty

Fifty/Fifty är en digital utbildning som togs fram av Värmlands Innebandyförbund och RF SISU Värmland för att inspirera och sprida kunskap om jämställdhet inom idrotten. I sex digitala lektioner mixas inspiration fakta, diskussion och reflektion med fokus på vad du och din förening skulle vinna på att bli mer jämställda. Här kommer du till sajten för utbildningen där du kan registrera er förening.

En avgörande fråga
Webbutbildningen Fifty/Fifty riktar sig till förenings- och förbundsstyrelser och är öppen och kostnadsfri att genomföra för alla idrottsföreningar och idrottsförbund i landet. Syftet med utbildningen är att du och din förening ska få mer kunskap om varför det är viktigt att jobba med jämställdhet och vilka vinster det ger både föreningen och individerna. Fifty/Fifty ska så frön till nya tankar och leda till att du och din förening kan göra förändringar i form av mikrohandlingar – handfasta, förhållandevis små förändringar, som i förlängningen har stor betydelse.

Internationellt släpp
Initiativet startade Värmland och har sedan växlat upp nationellt. Nu tas initiativet ut globalt i ett samarbete med det Internationella Innebandyförbundet (IFF).  

–  Vi är så glada över att kunna lansera Fifty/Fifty internationellt. Jämställdhet inom innebandyn är tyvärr inte en utmaning enbart i Sverige utan någonting vi behöver hjälpas åt att prioritera och arbeta med. Det känns därför jättebra att kunna erbjuda ett lättillgängligt och gratis verktyg till alla innebandyföreningar i världen, för att göra startsträckan till frågan så kort som möjligt, säger Inez Rehn, inkluderingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet.  

Läs mer om det internationella släppet här.

Frågor och svar

Hur kommer vi igång?
Gå in på www.fifty-fifty.nu och registrera ett konto. Efter det får ni information om inloggningsuppgifter och liknande.
Kan vi gå Fifty/Fifty även om vi inte sitter i styrelsen?
Ja, det går bra att gå utbildningen som ett ledarteam eller liknande. Frågorna i utbildningen är däremot riktade mot en styrelse, så ni kan behöva använda fantasin lite mer.
Vem kontaktar vi om vi har frågor?
Ni kan skicka ett mejl till info@fifty-fifty.nu om ni får några frågor.

Så funkar Fifty/Fifty

Ta mig till utbildningen

Inez Rehn

Inkluderingsansvarig

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS