Glada tjejer springer in på plan

Dags för återstart!


Efter en utmanande tid med begränsande restriktioner och utebliven verksamhet har innebandyn tyvärr tappat en del utövare, ledare och domare. Utöver tappet av aktiva finns också risken att vi gått miste om en del nyfikna spelare som velat börja med innebandy. Dessa individer vill vi i så stor utsträckning som möjligt få in till innebandyn och vi har därför tagit emot ett tacksamt återstartsstöd från Svenska Riksidrottsförbundet – ett ekonomiskt stöd som din förening också kan få ta del av.

Återstartsstödet syftar till att vår idrott ska få en chans att hitta tillbaka efter pandemin för att sedan kunna fortsätta växa. Med hjälp av återstartstödet kan föreningar genomföra utbildningar, aktiviteter och satsningar som resulterar i ett ökat antal utövare, ledare och domare i föreningen. Avsikten med stödet är inte att förstärka tidigare ojämlikheter inom idrotten, utan stödet ska bidra till en jämställd och jämlik idrottsverksamhet.

Förutom möjligheten till återstart har din förening även chansen att göra en omstart. Ta tillfället i akt, utveckla er verksamhet och våga testa nya saker som kan locka till sig fler målgrupper.  


Ansökan för Återstartsstöd 22/23 är tillfälligt stängd, ansökan för Paraidrott Återstart 2023 är öppen. För att ta del av återstartsstödet för para - följ vår ansökningsguide och ansök om återstartsstöd.

Läs mer om hur er förening kan satsa på återstart av:

Förening
Utövare
Valberedning & Styrelse
Parainnebandy
Ledare & Tränare
Matchledare & Domare

Frågor och svar

Hur mycket kan vi söka?

Föreningar kan söka upp till 50 000 kr.

Var gör vi vår ansökan?
Vem kan söka återstartsstöd?

Alla innebandyföreningar! Du behöver vara föreningens ordförande, kassör eller firmatecknare för idrottsmedel för att kunna skicka in en ansökan.

Hur ansöker vi om återstartsstöd?

Kolla in den här guiden som visar steg för steg hur ni går till väga.

Hur återrapporterar vi vår ansökan?

Här hittar ni en manual som visar steg för steg hur ni fyller i och skickar in er återrapport.

Är ansökan för återstartsstöd öppen?

Ansökan för Återstartsstöd 22/23 är tillfälligt stängd, ansökan för Paraidrott Återstart 2023 är öppen.

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS