Damlandslaget kom ut starkt i EFT-premiären mot Schweiz. 3-0 efter sex spelade minuter blev 6-2 vid slutsignal i blågul favör. Siffror som förkunnade att Sverige öppnat Euro Floorball Tour på bästa sätt.

" />

Smakstart för blågult – vann EFT-premiären

Publicerad
Majavieft

Damlandslaget kom ut starkt i EFT-premiären mot Schweiz. 3-0 efter sex spelade minuter blev 6-2 vid slutsignal i blågul favör. Siffror som förkunnade att Sverige öppnat Euro Floorball Tour på bästa sätt.

Sverige skapade två minuter ren innebandymagi tidigt i den första perioden mot Schweiz när laget gick ifrån till 3-0.

Därefter reducerade Schweiz och skapade även flertalet chanser till ytterligare reduceringar. Blågult svarade dock upp starkt och vann till slut med 6-2. 

Efter slutsignal försökte förbundskapten Åsa Karlsson summera sextio minuter EFT-premiär.

– Man kan säga att vi växte in i matchen och blev successivt bättre. Schweiz stod upp bra idag, de har lyft sitt försvarsspel och pressade oss väldigt hårt i uppspelsfasen. Så länge de får vara med i matchen resultatmässigt så blir det tajt, säger Åsa Karlsson och fortsätter.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Men nu är vi inne i turneringen och vi  vann ju även idag.

Målskytten Maja Viström menar att det stundtals upplevdes lite rörigt under matchen.

– Det känns stundtals väldigt rörigt men överlag var det en bra match, säger Maja Viström och fortsätter.

– Det finns perioder som vi behöver slipa på i matchen där Schweiz har övertaget och har chanser att göra fler än två mål.

Imorgon väntar Tjeckien för blågult i EFT. Ett bekant motstånd för Åsa Karlsson som vill att laget ska inleda lika aggressivt som de avslutade kvällens möte mot Schweiz.

– Lite som vi avslutade den här matchen, att vi verkligen går all-in i vårt presspel och i det höga försvarsspelet. Att vi vinner dueller och kommer till fler avslut med mer kvalité. Passningarna med boll måste också upp för att vi ska få igång vårt rull, säger Åsa Karlsson.

– Det finns en del att justera till imorgon men jag tror också att tjejerna är medvetna om att nivån kan höjas ett par snäpp.

EFT i Finland är också det sista genrepet för damlandslaget innan VM i Singapore, något som märks i truppen, menar Maja Viström.

– Det är klart att det märks, det är viktigt att prestera. Alla vill verkligen sno en av de sista platserna till VM och konkurrensen är stenhård så det gäller att vara sitt bästa jag i alla situationer, inte bara på planen. Vara sitt bästa jag även utanför och se till att man bidrar på det sättet som man kan i den rollen man får.

Matchfakta
Sverige-Schweiz 6-2 (3-1, 1-1, 2-0)

Första perioden
1-0 (04.59) Cajsa Elm (Ellen Rasmussen)
2-0 (05.48) Amanda Delgado Johansson (Moa Tschöp)
3-0 (06.10) Maja Viström (Hanna Nordstrand)
3-1 (06.39) Isabelle Gerig (Nathalie Spichiger)

Andra perioden
4-1 (03.36) Nellie Öhgren (Hanna Nordstrand)
4-2 (05.05) Isabelle Gerig (Celine Stettler)

Tredje perioden
5-2 (41.51) Ellen Rasmussen
6-2 (12.08) Emelie Wibron (Alma Kilpeläinen)

Damlandslagets nästa match i Euro Floorball Tour spelas imorgon, lördag, klockan 17.30 svensk tid. Då väntar Tjeckien.  

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS