Sveriges U19-damer drog det längsta strået när de på fredagskvällen besegrade Finland i Finnkampens första omgång. Stor segerorganisatör var Julia Nilsson och Emellie Gharaei som stod för två poäng var i IFU Arena.

" />

Mål i tom kasse säkrade segern för U19-damerna

Publicerad
16 9 456733414 1274907543868630 3177380129868104044 N

Till skillnad från när U19-herrarna spelade tidigare under dagen skulle det dröja till andra perioden innan det kom några mål mellan de svenska och finska U19-damerna. Trots vassa chanser åt båda håll lyckades målvakterna stå pall de första tjugo minuterna och när första perioden blåstes av stod det 0-0.

Precis som i den första skulle ställningen vara helt lika efter den andra perioden, men perioden i sig skulle visa sig betydligt mer målrik. Redan efter drygt en och en halv minut tog Sverige ledningen när Tilde Dimitrov spräckte dödläget. Men det svenska målet väckte finskorna till liv.

De replikerade fem minuter in och efter åtta hade de vänt matchen och tagit ledningen med 2-1. Innan perioden var slut skulle dock Sverige hinna med ytterligare två mål och Finland ett. Emellie Gharaei och Julia Nilsson var sist på bollen på de två svenska målen.

I den tredje perioden skulle Julia Nilsson och Emellie Gharaei skriva upp sig ytterligare en varsin gång i protokollet. Nilsson när hon satte dit ledningsmålet och Gharaesi som satte spiken i kistan när hon spelade fram Elin Wadells mål i öppen kasse, då Finland plockat ut målvakten för att hitta en kvittering.

– Det var en riktigt rolig match, det var väldigt hög intensitet och mycket adrenalin. Det var kul att spela, säger Emellie Gharaei efter matchen.

Gharaei som till vardags spelar i Västerås Rönnby gjorde idag sin allra första landskamp.

– Det är väldigt stort och väldigt mäktigt. Man strävar efter det hela karriären, det är hit man vill nå.