Se Svensk Innebandys forskningsplan för 2024-2026

Publicerad
Svenskinnebandy Forskningsplan

Svensk Innebandys forskningsplan som gäller till och med 2026 färdigställdes för en tid sedan och har nyligen genomgått både en slutgranskning av alla parter i IKC och en grafisk förnyelse. Forskningsplanen finns nu att ladda ner från vår hemsida eller här i artikelns botten.

Samarbetet inom Innebandyns Kompetenscentrum (IKC) har pågått sedan 2012 då Svensk Innebandy, Umeå kommun och Idrottshögskolan vid Umeå universitet inledde fleråriga satsningar på att initiera mer forskning om innebandy. 

Samarbetet har stadigt utvecklats och i dagsläget är det innebandyrelaterade forskningsarbete som sker med IKC som nav ett av de ledande inom svensk idrott. 

Forskningsplanen 2024-2006, som är den femte i ordningen, har tagits fram med hjälp av inspel från såväl innebandy- som forskar-Sverige. Nu kan alla läsa forskningsplanen och se vilka studier som redan startats och om vilken forskning vi vill satsa på de närmaste åren.

Den med starkt intresse av forskningsfrågor rekommenderar vi dessutom att hålla ögonen öppna inför en kommande inbjudan till Forskningsdagen den 13 december under herr-VM i Malmö.

Publicerad av Martin Almroth

Ladda ner Svensk Innebandys forskningsplan här
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS