Nytt treårsavtal klart – SVT fortsätter sända VM

Publicerad
Nyttsvtavtal
Innebandy-VM på SVT är en höjdpunkt för många. Nu står det klart att mästerskapet blir kvar på SVT då ett nytt treårsavtal har ingåtts. Hemma-VM i Malmö blir starten på den nya avtalsperioden.

Svensk Innebandys vision är att vara folksporten för alla. En viktig del i det är att nå ut till så många som möjligt och ge så många som möjligt chansen att ta del av sporten.

Som ett led i det här har ett nytt treårsavtal ingåtts med SVT. Det nya avtalet innebär att SVT fortsätter att sända innebandy-VM under de kommande tre åren. 

– Det känns väldigt positivt för innebandyn som sport att VM fortsätter att visas i SVT, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svensk Innebandy, och fortsätter.

– Att alla som vill kan ta del av VM och se våra fantastiska dam- och herrlandslag på bästa sändningstid är något vi värderar högt. Vi ser mycket fram emot de kommande åren och det samarbete som väntar mellan oss och SVT.

SVT visar för närvarande VM i Singapore där sändningarna leds av Chris Härenstam och experten Anna Wijk. 

Det nya avtalet innebär att VM 2024 i Malmö, VM 2025 i Tjeckien samt VM 2026 i Finland visas i SVT.

– Vår satsning på VM-turneringarna i innebandy har varit mycket uppskattade av publiken, så vi är glada att kunna fortsätta tre år till, säger SVT:s sportchef Max Bursell.

– Vi vill gärna sända när svenska landslag och idrottare tävlar om medaljerna i internationella mästerskap, och vi ser också att innebandyn är lite extra populär hos den yngre publiken. Hemmaturneringen i Malmö 2024 blir en häftig start på den nya avtalsperioden. 

Redan i slutet av den här säsongen är innebandyn tillbaka i SVT när det är dags för SM-final på Friends Arena. En historisk final där siktet är inställt på ett nytt publikrekord.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS