Här gjordes första internationella registreringen för Fifty/Fifty

Publicerad
Grön Boll

Tidigare i maj lanserades webutbildningen Fifty/Fifty internationellt. Den internationella publiken fick då chansen att gå samma utbildning som över 200 föreningar i Sverige har gjort. Först ut att registrera sig blev Inge Kuld från Estland.

I början av maj lanserades webutbildningen Fifty/Fifty internationellt. Jämställdhetsutbildningen som startade i Värmland nådde då en helt ny publik genom ett samarbete med det Internationella Innebandyförbundet.

Först att registrera sig för den internationella utbildningen blev Inge Kuld från Estland som förutom att vara klubblagstränare även varit aktiv inom den tyska landslagsverksamheten. 

– Jag registrerade mig för att jag finner det intressant och jag tycker att det är ett viktigt ämne, säger Inge Kuld.

Till vardags tränar Inge Kuld ett mixat lag med både tjejer och killar. Att det finns för få kvinnliga spelare är ett problem i landet, berättar Kuld.

– Jag tränar ett mixat lag i Tyskland och här spelar de flesta tjejer i mixade lag då det inte finns tillräckligt många flicklag. För mig, speciellt i unga år, så är alla spelare helt jämlika spelmässigt och det här ämnet håller på att bli större i vår klubb och vårt förbund.

Just att alla ska få chansen till samma förutsättningar är något som Kuld brinner för och som var en av anledningarna till att hon valde att gå Fifty/Fifty.

– Jag startade ett nytt projekt för tjejer här i området under förra året och jag vill att alla barn ska ha samma möjligheter för sin utveckling inom innebandy. Jag tror också på att du aldrig kan sluta utbilda dig själv. Jag

Efter avslutad utbildning menar Kuld att hon fann det hela väldigt intressant.

– Jag gick klart Fifty/Fifty-utbildningen och fann den väldigt intressant.

Vill du läsa mer om Fifty/Fifty? Klicka här.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS