Stark upphämtning bäddade för svensk seger

Publicerad
Ellenlundineft

Under lördagen vann U19-damerna sin andra match i Euro Floorball Tour. Men det var ett möte där Tjeckien kom ut starkast och tidigt skapade sig ett målmässigt övertag.

Sveriges U19-damer fick en tung start på mötet mot Tjeckien i EFT. Innan matchuret hade slagit fem minuter i den första perioden hade Tjeckien skapat sig ett tremålsövertag – med bud på fler.

Därefter var det ett Sverige som sakta men säkert jobbade sig in i matchen och till slut kunde vinna med 6-4 efter en stark tredjeperiod.

– Vi får ingen bra start, så är det ju. Men vi får jättebra situationer att jobba vidare med. Vi får verkligen jobba i båset på ett bra sätt, säger förbundskapten Christoffer Suominen och fortsätter att berömma spelarna.

– Eloge till spelarna som tar till sig idéerna och tankarna och vill ändra i spelet. Vi har bra energi i hela matchen och vi visar en grym mental styrka i tredje perioden att kunna ligga under hela matchen och ändå hitta en push i slutet.

Den som kvitterade för Sverige i den tredje perioden var lagkapten Ellen Lundin. Tidigt i matchens slutakt fick hon till en fullträff som innebar 4-4 på resultattavlan.

– Det var skönt. Jag har haft mycket lägen så det var skönt att få in ett mål, säger Ellen Lundin och fortsätter att berätta om matchen.

– Vi får en lite halvknackig start. Vi ligger under med 3-0 men vi hämtar upp det bra. Det var roligt.

Segern mot Tjeckien var U19-damernas andra under helgens EFT. Att laget har hittat olika vägar att vinna under matcherna är väldigt positivt, menar Christoffer Suominen.

– Under båda matcherna har vi fått frågeställningar på oss och har fått jobba med lösningar och även spelarans beslutsfattning, det är bara positivt. Sen är det starkt av oss att hitta vägar att vinna de här matcherna och bygga på just den känslan, säger Christoffer Suominen.

– Det är inte underskattat heller att man hittar sätt att vinna, det tycker jag att vi har gjort på två olika sätt.

Matchfakta
Tjeckien-Sverige 4-6 (3-2, 1-1, 0-3)

Första perioden
1-0 (01.32) Nela Sikorova (Karolina Liskovcova)
2-0 (03.54) Eva Krtenova (Tereza Matyskova)
3-0 (04.45) Andrea Breska (Lucie Baldreichova)
3-1 (10.47) Carolina Peil (Lina Eriksson)
3-2 (15.15) Mira Markström (Ellen Lundin)

Andra perioden
4-2 (00.31) Karolina Klubalova
4-3 (16.09) Moa Dybner (Hanna Lööw)

Tredje perioden
4-4 (03.41) Ellen Lundin (Livia Svartvadet)
4-5 (05.34) Mira Markström (Moa Kareståhl)
4-6 (08.11) Elin Dominicus (Julia Nilsson)

U19-damernas nästa match i EFT spelas imorgon, söndag, klockan 13.30 svensk tid. Då väntar värdnationen Finland.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS