FSSL och SIBF överens – SSL-rättigheterna till Svenska Innebandyförbundet

Publicerad
Artikelbildrättigheter

Svenska Superligan på dam- och herrsidan är innebandyns högsta nationella serie och lockar årligen ett stort intresse. Nu har Föreningen Svenska Superligan (FSSL) och Svenska Innebandyförbundet (SIBF) kommit överens om de kommersiella rättigheternas framtid för den högsta serien – från och med säsongen 2025/26. 

Sedan juli 2020 har Svenska Innebandyförbundet (SIBF) upplåtit de kommersiella rättigheterna avseende Svenska Superligan (SSL) till Föreningen Svenska Superligan (FSSL). Upplåtelsen har skett genom ett avtal mellan SIBF och FSSL som träffades i slutet av 2019. Avtalet löper på 5 år.

Nu meddelar SIBF och FSSL gemensamt att avtalet upphör att gälla efter avtalstidens utgång. Det innebär att de kommersiella rättigheterna återgår till Svenska Innebandyförbundet om ett år, till säsongen 2025/26.

Christer Abrahamsson, ny generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet, ser positivt på den resa som nu kan påbörjas tillsammans med FSSL och SSL-föreningarna.

– Vi står inför ett nytt spännande kapitel i Svensk Innebandys historia. Svenska Superligan är ett av de viktigaste skyltfönster som vi har för vår sport och är en liga som intresserar många, säger Christer Abrahamsson, och fortsätter:

– Tillsammans med Föreningen Svenska Superligan och SSL-föreningarna kan vi nu blicka framåt mot att skapa bästa möjliga förutsättningar för att ligans attraktionskraft ska fortsätta växa.

Tillsammans med parterna och med överenskommelser som beaktar SSL-föreningarnas intressen, ska Svensk Innebandy nu fortsätta att utveckla produkten SSL, berättar Märit Bergendahl, styrelseordförande för Svenska Innebandyförbundet.

– Först vill jag rikta ett tack till Föreningen Svenska Superligan för det arbete som gjorts för att stärka ligan, säger Märit Bergendahl och fortsätter:

– Svenska Superligans betydelse för hela innebandyrörelsen går inte nog att understryka, därför är det av största vikt att vi står enade inför framtiden. Det känns väldigt positivt att rättigheterna nu återgår och nu ska vi – tillsammans – förvalta och utveckla intresset för världens bästa liga.

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla SSL i tät dialog och samverkan med Svenska Innebandyförbundet. Det finns mycket att göra samtidigt som potentialen är hög. Men för att nå dit vi vill så är vi övertygade om att vi behöver göra detta tillsammans med förbundet. Så nu har vi den här säsongen på oss att hitta formerna för hur samarbetet ska se ut, inkluderat avtal som även framöver tillgodoser SSL-föreningarnas rättigheter, säger Emil Risberg, ordförande för Föreningen Svenska Superligan.

Kontakt 
Tony Holmér, styrelseledamot Svensk Innebandy
070-734 45 46

Emil Risberg, ordförande Föreningen Svenska Superligan
070-843 33 35

Märit Bergendahl, styrelseordförande Svensk Innebandy
070-360 26 55

Christer Abrahamsson, generalsekreterare Svensk Innebandy
070-344 67 60

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS