"Jag tycker ändå att vi är det bättre laget idag", säger Alexander Galante Carlström.

" />

Oavgjort i VM-gruppfinalen mellan Sverige och Tjeckien

Publicerad
Oavgjort i VM-gruppfinalen mellan Sverige och Tjeckien

Gruppfinalen mellan Sverige och Tjeckien i VM 2022 blev en jämn historia. Sverige förde matchen målmässigt innan Tjeckien kunde jobba sig ikapp. 3-3 efter full tid talade sitt tydliga språk och Sverige fick med sig en poäng från den avslutande gruppspelsmatchen. 
"Jag tycker ändå att vi är det bättre laget idag", säger Alexander Galante Carlström.

Det var Sverige som inledde målskyttet mot Tjeckien genom Alexander Galante Carlström i den första perioden. Blågult kunde sedan utöka ledningen i den andra perioden innan Tjeckien hämtade ikapp.

Lagen följdes därefter åt med varsitt mål och slutresultatet skrevs till 3-3. Poängen innebär att Sverige vinner grupp B i VM på målskillnad framför just Tjeckien. 

– Jag tycker ändå att vi är det bättre laget idag. Det var lite det som vi letade efter också, att hitta någon sorts form, säger Alexander Galante Carlström. 

– Jag tycker att vi skapar så pass många målchanser också för att vi ska kunna vinna matchen. Sen gör Jon(Hedlund) en fin match i kassen också, så jag tror att vi är ganska nöjda med 3-3 och veta att vi skapade mycket lägen. 

Sveriges sista utpost Jon Hedlund storspelade stundtals i den tredje perioden. För målvakten själv var det en svår uppgift att hålla uppe den höga nivån på få avslut. 

– Det är skönt att göra de räddningarna när det behövs som mest. Det kan vara ganska otacksamt att stå i mål i svenska landslaget, de första två perioderna är inte min räddningsprocent något att skryta med. Det blir svåra lägen på få avslut, säger Jon Hedlun. 

– Men det gäller att vara redo mot slutet och det är då matcherna avgörs. Vi är här för att vinna matcher och då gäller det att göra de räddningar som behövs på slutet. 

Alexander Galante Carlström hade efter slutsignal en stor anledning att fira. Gruppfinalen mot Tjeckien var landskamp nummer 100 för den notoriska målskytten. 

– Det är en oerhört stolthet såklart. Det är få förunnat att få komma upp i hundra landskamper och man blir lite rörd ändå, det är inte många som får vara med på den listan. Det betyder att man har varit bättre under en längre tid så det är klart att det är jättestort, säger Alexander Galante Carlström.  


Foto: Innebandyavisen

Inför matchen fick Galante Carlström ta emot en tröja som pryddes av just nummer 100. Tröjan delades ut av förbundskaptenen och den tidigare SSL-tränaren Thomas Brottman. 

Att det var just Brottman som delade ut tröjan var extra känslosamt för Galante Carlström. 

– Han har varit med i åtta-nio år av min SSL-karriär. Det är klart att det betyder något speciellt att han fick lämna över tröjan. Det är jättestort och jag är glad att han fick göra det, det var lite extra känslosamt när han gjorde det. 

Matchfakta
Sverige-Tjeckien 3-3 (1-0,1-2,1-1)

Första perioden
1-0 (14.57) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)

Andra perioden
2-0 (05.43) Linus Nordgren (Jesper Sankell)
2-1 (10.13) Martin Tokos (Matej Jendrisak)
2-2 (12.56) Jiri Besta (Matej Jendrisak)

Tredje perioden
2-3 (07.01) Ondrej Nemecek (Marek Benes)
3-3 (15.48) Alexander Galante Carlström (Emil Johansson)

Publicerad av Administrator

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS