Generalsekreterare till Svenska Innebandyförbundet

Publicerad
001A0186 (2)

Svenska Innebandyförbundet söker en engagerad och erfaren Generalsekreterare (GS) för att fortsätta utveckla Svensk Innebandy. Du är en driven person som kan samla hela innebandysverige mot gemensamma mål och ökad attraktionskraft hos alla intressenter.

Som Generalsekreterare kommer du att vara en viktig representant för Svensk Innebandy och ha ett övergripande ansvar för att säkerställa att sporten fortsätter att utvecklas enligt de fastställda målen. Du kommer att leda en organisation på över 40 personer, med huvudkontoret beläget i Idrottens hus vid Skanstull, Stockholm.

Ansvar & huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara att leda och koordinera verksamheten inom ledning, administration, marknad och evenemang, IT, kommunikation, tävling och utveckling. Du kommer också att fungera som en viktig kontaktperson för de 19 lokala distriktsförbunden och för föreningar runt om i landet.

Som ledare för Svenska Innebandyförbundet är det viktigt att du har förmågan att rekrytera och utveckla rätt kompetens för att säkerställa effektivt arbete inom ledarskap och organisationsutveckling. Du kommer att planera och organisera för att skapa engagemang och delaktighet kring det gemensamma uppdraget i Svensk Innebandy samt ta fram övergripande och realistiska planer för kort- och långsiktig utveckling.

Du kommer också att ha en viktig roll i att samarbeta med kommersiella intressenter som partners, TV-bolag och media för att skapa förutsättningar för innebandyns framtid. Det är avgörande att du kan marknadsföra sporten och stärka innebandyns varumärke på ett kontinuerligt sätt.

Erfarenheter

För att lyckas i rollen som GS för Svenska Innebandyförbundet krävs det att du är en synlig och ansvarsfull person som kan bygga och vårda relationer med alla parter inom innebandyfamiljen. Det inkluderar klubbar, distrikt, föreningen FSSL, RF, andra idrottsförbund, samarbetspartners och media. Du förväntas vara en aktiv talesperson för sporten och driva frågor som bidrar till att uppnå innebandyns strategiska mål och visioner.

Kommunikation kommer att vara en central del av ditt uppdrag, både internt och externt. Du behöver vara lyhörd och inkluderande gentemot distrikt och FSSL samtidigt som du säkerställer förankring och tillgänglighet i den alltmer digitala omvärlden. Du behöver kunna kommunicera och förmedla information på ett lättillgängligt sätt som når berörda parter.

Rapportering sker till Svenska Innebandyförbundets förbundsstyrelse och ordförande Märit Bergendahl.

Kravprofil:

  • Relevant akademisk examen
  • Erfarenhet från intresseorganisation, medlemsägd organisation eller idéburen organisation är meriterande
  • Förståelse för och erfarenhet av idrottslig verksamhet är meriterande
  • Ödmjuk framtoning och flexibel ledare som kan driva verksamheten framåt
  • Erfarenhet av att leda förändringsarbete
  • Erfarenhet av att hantera kommunikation, delaktighet, relationsbyggande och organisatorisk förmåga
  • Erfarenhet av representativa roller
  • Erfarenhet av affärs- och/eller budgetansvar
  • Mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, andra språk är meriterande

Personliga egenskaper:

I rollen som GS är det viktigt att du är en förtroendeingivande och trygg ledare med en stark kommunikativ förmåga. Vi ser gärna att du är nytänkande och öppen för att utmana befintliga strukturer och idéer. Vidare har du en förmåga att etablera, vårda och utveckla relationer samt är en skicklig kommunikatör i både tal och skrift.

Välkommen med din ansökan!

Om du är en passionerad och erfaren ledare som vill driva Svensk Innebandy framåt, ser vi fram emot din ansökan som Generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Mattias Bedding på mattias.bedding@novare.se eller Daniele Terrizzi på daniele.terrizzi@novare.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post iom GDPR.

Ansök genom att klicka här 

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS