SM-guld till RIG Umeå IBF

Publicerad
RIG DJ18 Guld

Efter en spelad period av DJ18-finalen hade RIG Umeå IBF skapat sig en 2-0 ledning mot Pixbo Wallenstam IBF. 2-0 blev till slut 8-0 när RIG Umeå därefter säkrade SM-guldet i DJ18-klassen. Ett guld som var efterlängtat, berättar Vera Roos.
”Vi har kämpat jättehårt för det här”, säger RIG Umeås Vera Roos.

Välfyllda läktare i IFU Arena fick se RIG Umeå IBF gå ifrån till 2-0 i den första perioden av DJ18-finalen mot Pixbo Wallenstam IBK.

RIG Umeå fortsatte därefter att ösa på offensivt och kunde till slut vinna finalen med 8-0. En av lagets målskyttar var Vera Roos som vid slutsignal försökte summera vad guldet betydde för henne.

– Det är jätte känslosamt när en tredjedel av laget spelade sin sista match. Men det kunde inte sluta på ett bättre sätt, säger Vera Roos.

Att RIG Umeå lyckades hålla Pixbo Wallenstam på noll gjorda mål genom finalen samtidigt som laget själv producerade åtta mål var inget som Roos eller hennes lagkamrater hade trott på förhand.

– Det var ingenting vi trodde innan. Men vi höll tätt bakåt hela tiden och tröttade ut dem så målen rullade på till slut.

Roos svarade för ett mål och en assist i finalen och även om hon var nöjd med sin egen insats lyfter hon först och främst fram laget.

– Det betyder mycket men det viktigaste var att vi vann.

Matchfakta: Pixbo Wallenstam IBF-RIG Umeå IBF 0-8