Innebandyfesten kommer till Falun: "Festligt, folkligt och fullsatt"

Publicerad
Innebandyfesten kommer till Falun: "Festligt, folkligt och fullsatt"

Innebandyfesten är ett av innebandysveriges största och mest uppskattade evenemang. Nu är spelplatsen för 2023 klar – USM-festen kommer att spelas i Falun för första gången. Arrangörer är IBF Falun och Falu kommun i samarbete med Svensk Innebandy.

Totalt kommer 32 lag (16 flick- och 16 pojklag) att göra upp i Guide Arena och Lugnet under 2023 års Ungdoms-SM (USM) den 31 mars - 2 april. Det gör att Falun som stad kommer att krylla av glädje och talang från några av innebandyns framtida stjärnor.

– Vi vill att det ska vara festligt, folkligt och fullsatt. Vi vill kunna visa upp den unika miljön som vi har här, både för de som inte brukar gå på innebandy och även ge en annan typ av upplevelse för de som brukar gå, säger Daniel Lindkvist, klubbchef i IBF Falun och fortsätter om evenemangets betydelse:

– Innebandy är en del av stadens stora angelägenheter. IBF Falun är för många det stora laget i stan. Det är ett sätt att stärka oss själva som stad och Innebandyfesten. Vi har med vår egenägda arena en av landets bästa möjligheter att arrangera den här typen av evenemanget.

Samtidigt som IBF Falun står som arrangerande förening har man tillsammans Falu kommun gjort ett viktigt samarbete för att få ihop helheten.

– Äntligen är det klart att Falun får ett så stort idrottsevenemang som Innebandyfesten till staden. Evenemang är en viktig del av Faluns identitet och vi ser fram emot att få bjuda in spelare, ledare och publik från hela Sverige till en fantastisk idrottsfest i Falun, säger Patrik Söderqvist, kommunikationschef vid Falu kommun.

– Ett gott samarbete mellan föreningslivet, Innebandyförbundet och Falu kommun borgar för ett riktigt bra evenemang och vi ser verkligen fram emot Innebandyfesten i Falun.

Faluns klubbchef Daniel Lindkvist betonar också vikten av samarbetet:

– Falu kommun har varit helt avgörande att få till det här. Att de ser det här som så otroligt viktigt för staden har varit roligt och det här evenemanget hade inte varit genomfört utan deras stöd.

Vad kommer vara viktigast för er i och med arrangemanget? 

– En av de absolut viktigaste målen från arrangörerna är att publiken och de aktiva ska få med sig ett minne för livet.

– Vi kommer att lägga mycket krut på att det här ska vara en fantastisk och professionell inramning. Vi har en otroligt hög ribba för vad vi vill göra och känner stolthet kring att skapa den stämning som vi vill göra. Den ska vara minst SSL-mässigt och där vet vi att vi idag är världsledande. Så vi hoppas Falun och innebandysverige sluter upp och gör det till en folkfest. 

Fakta Innebandyfesten USM, 2023:
Antal lag: 32
Aktiva: ca 800 spelare och ledare
Spelklasser: Flickor och pojkar 16 år
Datum: 31 mars - 2 april.
Arenor: Guide Arena och Lugnet

Dela
Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS