" />

Svenska Cupen får ny logotyp

Publicerad
Svenska Cupen Logotyp 2024

Svenska Cupen får en ny logotyp säsongen 2024/25. 
"Nu var det dags att uppdatera logotypen för att ge Svenska Cupen ett nytt ansikte och en mer användbar logotyp", Lisa Eskils Svensk Innebandys varumärkesansvarig. 

Svenska Cupen – i sin nuvarande form – inleddes under hösten 2021. Den första finalen spelades den 7 november 2021, på Svensk Innebandys 40-års dag i Gavlehovshallen i Gävle och har sedan dess blivit en viktig titel inom Svensk Innebandy.

Nu får cupen en ny logotyp som är ännu mer användbar. Logotypen kommer i en stående och en liggande version samt en symbol som kommer stärka Svenska Cupens varumärke. 

– Sedan starten har vi jobbat med att utveckla Svenska Cupen på flera plan. Nu var det loggans tur och med en mer användbar logotyp så hoppas vi att den ska användas även av de deltagande föreningarna, Lisa Eskils Svensk Innebandys varumärkesansvarig. 

Så Svenska Cupens logotyp, hur tänkte vi? 
Svenska Cupen är ju just vad de låter som. Pokalen, trofén, cupen. Loggan är skapad av förkortningen för Svenska Cupen – SVC i ett abstrakt grepp där bokstäverna skapar en pokal. Logotypen kan även ändras i färgsättning när det är dags för final. Då lagens färger får ta plats i logotypen. 

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS