Det blev till slut förlust för de svenska U19-herrarna i Finnkampens första möte. Sverige tog ledningen tidigt in i den första perioden men sen tog Finland över och kunde ta hem segern med ett måls marginal.

" />

U19-herrarna förlorade jämn match i första Finnkampen

Publicerad
16 9 457162415 1208126163571110 6236307770227251200 N

Sverige inledde matchen starkt och tog ledningen efter fem minuter genom Ted Di Luca, på assist från Viktor Jonth. Men efter det var den Finland som två gånger om skulle hitta nätmaskorna bakom Rasmus Hedberg i det svenska målet innan Joel Lundell kunde spela fram Arvid Lundholm till kvitteringsmålet.

Knappt två minuter efter det drabbades Sverige av en utvisning och det tog inte mer än tio sekunder för Finland att förvalta det numerära överläget.

I period två åkte Sverige på ytterligare en utvisning men den här gången höll man tätt. Dock kom ytterligare ett finskt mål, dryga minuten efter att Sverige rätt ut sitt boxplay. Innan perioden var över hann Finland utöka sin ledning till 2-5.

I den tredje perioden kom Sverige ut starkast och det tog inte mer än 53 sekunder för Sverige och Ted Di Luca att pricka in periodens första reducering. Sverige hade i perioder hårt tryck mot det finska målet men det blev ändå Finland som stod för nästa mål när de med knappt åtta minuter kvar av matchen utökade ledningen till 3-6.

Efter det fick Sverige ytterligare fart under fötterna och det blev ett par självande slutminuter när Sverige prickade in både 4-6 och 5-6, men tyvärr för svensk del så rann tiden ut innan man lyckades få in något kvitteringsmål.

– Det är en rätt så jämn match tycker jag. Vi startar inte riktigt som vi vill med växer in i det. Det svider att inte få in kvitteringsmålet, säger lagkapten Hugo Nording efter matchen.

Det blir inte någon särskilt lång vila för killarna som redan imorgon ska möta Finland igen. Och fram tills dess gäller det att förbereda sig så gott det går.

– Vi ska ha lite teambuilding ikväll och sen blir det att se till att käka och sova bra. Det är bara att försöka glömma det här så gott det går och ta nya tag imorgon, säger Hugo Nording.