Nassim Al Fakir och Svensk Innebandy går ihop och poddsatsar för att motverka barns stillasittande

Publicerad
Nassim Al Fakir Svensk Innebandy Podd

Barn rör på sig mindre och mindre, enligt rapporter från Folkhälsomyndigheten. Det är en oroande utveckling som Svensk Innebandy vill vara med och förändra. Därför startar man nu podcasten “Vakna med Nassim” tillsammans med Nassim al Fakir och produktionsbolaget Gabardin. Podcasten har premiär den 2 september med nya avsnitt varje vardag.

Nassim Al Fakir har under senare år blivit en stark röst för barns fysiska aktivitet i Sverige. Med sin outtröttliga energi och sitt smittande skratt har han tagit sig an uppgiften att inspirera och motivera barn att röra på sig mer samt att ge dom en härlig och rolig start på dagen.

– Podden är ett bra och enkelt verktyg för familjer och skolklasser att få energi, inspiration och rörelseglädje. Rörelse är inte bara viktigt för den fysiska hälsan, utan också för barnens mentala välbefinnande och sociala utveckling. Vi vill att barnens start på dagen ska kännas lustfylld och trygg, som att du startar den med en bra kompis, säger Nassim Al Fakir.

“Vakna med Nassim” är en podcast med korta avsnitt som släpps vardagsmorgnar under skolterminen och innehåller bland annat måndagsmoves, tisdagstips, ovanliga onsdag, testtorsdag och fredagsfeeling. 

Enligt Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) är rörelseglädje fokus i tidig ålder.
All rörelse bidrar till barnens utveckling.

– Vi ser samarbetet med Nassim som en otrolig möjlighet att nå ut till barn och unga och skapa lustfyllda möten där rörelseglädje är i fokus. Just barns rörelse är något som vi tillsammans brinner för och vill skapa en hållbar förändring kring, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Christer Abrahamsson.

Svensk Innebandy arbetar dagligen med att nå nya grupper och podcasten är ett led i att nå ut bredare med våra budskap.
 
– Vi vet även att Nassim har en stor följarskara med personer som vi inte hade nått ut till själva. För att kunna göra rörelse, idrottande och innebandy tillgängligt för så många som möjligt är Nassim en perfekt budskapsbärare för oss då vi står djupt rotade i samma värdegrund, fortsätter Abrahamsson.

Fakta om podden:
Namn: Vakna med Nassim
Programledare: Nassim Al Fakir
Frekvens: Skoldagar måndag - fredag med start 2 septempber
Längd: 3-4 min
Fokus: Rörelseglädje, aktivitet, tips och trix
Produktionsbolag: Gabardin

Kontaktperson Svensk Innebandy        
Lisa Eskils                   
Telefon: 0735-29 32 34            
Mail: lisa.eskils@innebandy.se

Kontaktperson Gabardin
Ebba Engstrand
Telefon: 0708-80 41 92      
Mail: ebba@gabardin.se

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS