SM-guld till RIG Umeå IBF

Publicerad
RIG HJ18 Guld

HJ18-finalen mellan RIG Umeå IBF och Sundsvall FBC Ungdom blev en målrik match. 2-2 efter en period blev sedermera 13-3 efter tre spelade perioder när RIG säkrade HJ18-guldet. En som var högst delaktig i segern var Sakarias Ulriksson.
”Vi har kämpat för det här sen vi förlorade förra året. Att nu göra det här är helt magiskt”, säger Sakarias Ulriksson.

Finalen i HJ18-klassen på Innebandyfesten sågs av 1577 åskådare inne i IFU Arena. Besökarna bjöds på en målkavalkad från RIG Umeå som svarade för tretton mål framåt när laget säkrade SM-guldet.

Efter slutsignal var det ett känslosamt RIG som tog emot medaljerna. Att laget slutade på förstaplats var något som RIG strävat mot hela året, berättar Sakarias Ulriksson.

– Det känns helt fantastiskt. Vi har jobbat för det här hela året för att stå här som vinnare, det är helt obeskrivligt faktiskt, säger Sakarias Ulriksson.

RIG Umeå förlorade HJ18-finalen på Innebandyfesten 2022. Sakarias Ulriksson medger efter slutsignal att det fanns press att återigen sluta överst på prispallen.

– Det är klart att det är press. Man är inne på sitt sista juniorår, men vi har en stark tro på vår grupp så vi har trott på det här hela vägen.

Ulriksson och hans RIG Umeå fick inför HJ18-finalen se damerna vinna SM-guld i DJ18-klassen. Att det blev dubbel framgång för RIG Umeå var lagets målsättning från början, berättar Ulriksson.

– Det var målet hela tiden. Nu har vi två RIG-lag med guld, det är så det ska vara.

Matchfakta: RIG Umeå IBF-Sundsvall FBC Ungdom 13-3

Matchens lirare i finalen
RIG Umeå: Sakarias Ulriksson
Sundsvall FBC Ungdom: Nils Lindström

All Star Team HJ18
Målvakt: Jonathan Nilsson, Höllvikens IBF
Back: Felix Thor, Sundsvall FBC Ungdom
Forward: Gabriel Kohonen, RIG Umeå IBF


All Star Team HJ18

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela
Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS