Guldstegets succéhelg i Tyskland

Publicerad
Närbild Tekning Två Blad Och Boll
31:a augusti till 3:e september var Guldsteget för herrar i Tyskland på träningsläger och spelade matcher mot Finland, Tyskland och Schweiz. Det blev en bra helg för gruppen som gick segrande ur alla tre.

Sejouren i Tyskland och deltagandet i Euroville Cup (även kallat Nations Cup) slutade på bästa möjliga sätt för Guldstegets herrar, med tre segrar av tre möjliga. Herrarna började helgen med två träningar, för att sedan ta sig an Schweiz, Tyskland och Finland.

Guldstegets mål är att hjälpa spelare att utvecklas och ha möjlighet att nå seniorlandslagsspel.
Att hjälpa spelarna i gruppen att kunna ta nästa steg i deras spelarkarriärer är en stor målsättning för ledarna.

– Guldsteget ska ju spegla mycket vad Herrlandslaget vill göra. Där har man ju pratat ihop sig om vad man vill se för linjer i spelet så att spelarna ska kunna ta det klivet upp, säger Johan Hydling, tränare för Guldsteget. 

– Där skulle jag säga att gruppen svarar upp jättebra mot de direktiv som vi har för att de ska kunna ta ett kliv upp mot herrlandslaget, menar Hydling, och fortsätter att berömma gruppens insats under helgen:

– Gruppen gjorde det fantastiskt. Trots lite brunkiga förutsättningar under torsdagen så gjorde de bra saker redan på den träningen som sedan fortsatte under hela helgen. De gjorde det fantastiskt bra med att på kort tid kunna anamma direktiv som gör att vi kan spela bra innebandy tillsammans. 

De starka prestationerna under helgen i Tyskland gav många positiva resultat och känslor för både spelare och ledare, inte minst på grund av hur gruppen snabbt anpassade sig och jobbade bra tillsammans.

– Såväl för spelare som ledare så är det alltid en härlig känsla att få samlas och göra sitt yttersta för att prestera tillsammans. Alla spelare och ledare stämplar in för att vi ska kunna göra bra saker tillsammans på innebandyplanen, och då blir det ju också en stark prestation i slutändan, säger Hydling. 

Prestationerna visade sig även i resultatet, där Guldsteget slog Schweiz med 6-4, Tyskland med 7-3, och till sist Finland med 11-2. Det blev enligt Hydling en förbättringskurva som fortsatte gå uppåt efter varje match, där flera pusselbitar föll på plats allt eftersom samlingen fortskred. 

– Vi blir ju bara starkare och starkare i matcherna. I matchen mot Schweiz så lärde vi oss massa saker och växte tillsammans och ju längre matchen gick desto starkare blev vi. Vi kontrollerade matchen på ett otroligt fint sätt de sista 5-6 minuterna, säger Hydling och kommenterar även matchbilden mot Finland:

– I matchen mot Finland så var vi väldigt noggranna i spelet utan boll, och när vi hade bollen så gjorde vi bra saker för att såra motståndarna. Vi var påkopplade och effektiva i allt från duellspel till passningsspel till försvarsspel och gjorde en fin insats tillsammans. Vi drog ifrån och höll ledningen och bara fortsatte att trumma på i 60 minuter. 


Nästa samling för Guldsteget är för damerna den 20-22 oktober där en trupp på 22 spelare åker till Uppsala för träningsläger. 

Vill du läsa mer om Guldsteget, klicka
 här

Publicerad av Maja Gårdh

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS