Så ser U19-herrarnas landslagstrupp ut till EFT i Malmö

Publicerad
Jonatanbrolin U19herr
Den 10-12 november spelar U19-herrlandslaget och herrlandslaget för Euro Floorball Tour på hemmaplan i skånska Malmö. Här är U19-truppen som förbundskapten Jonatan Brolin tagit ut.

– Det här är en trupp vi jobbat fram tillsammans med våra scouter i nätverket. Hittills den här säsongen har vi tillsammans bevakat över 120 matcher samt haft Talang 17-läger med spelarna födda -06, 

– Truppen i sig innehåller generellt atletiska och ambitiösa spelare som visat upp en förmåga att på kort tid åsidolägga sina gamla vanor och ställa om till U-19:s spelprinciper. I hög konkurrens så är det är en spännande trupp med en bra spridning i roller som vi tillslut landat i. 

Förbundskapten Jonatan Brolin och staben kommer från en vår där laget slutade som världsmästare efter VM i Danmark. Nu har ett nytt lagbygge påbörjats där EFT på hemmaplan är en viktig del i att fortsätta vara världsledande. 

– En av de stora målsättningarna med lägret är att starta arbetet med att skapa världens bästa lag. På EFT kommer vi att göra detta genom att jobba med vårt försvarsspel samt spelarnas förmåga att hantera sina motståndare i dueller.

– I den här truppen har vi spelare som är duktiga på att sätta press, spelar rejält i sina dueller och är duktiga på att göra sina medspelare bättre. 

Startskottet för den här generationen var under Finnkampen förra månaden men det är många nya U19-spelare som nu drar på sig landslagströjan för första gången i samband med den här uttagningen. 

– Det är 14 spelare som inte tidigare gjort en landskamp för Sverige. Så viktigast för oss är att vi med hjälp av de spelare som fått nytt förtroende efter Finnkampen tillsammans skapar en trygg och bra miljö att jobba i. Vi vill se modiga spelare som vågar ta för sig och visar upp sina spetsegenskaper. 

Euro Floorball Tour spelas i Malmö den 9-12 november och Sveriges U19-herrar kommer möta tre av världens bästa landslag, Finland, Schweiz och Tjeckien. 

– För mig personligen är jag väldigt tacksam att få chansen att spela ett EFT på hemmaplan. Att ungdomar kan vara på plats och se när landslaget tränar och spelar på hör inte till vanligheterna. När jag tänker tillbaka själv har några av mina största liveupplevelser med innebandyn varit när landslaget spelat.

– Intensiteten i internationellt spel är slående och inte lik någon annan. Så jag uppmanar verkligen er alla, passa på att följa innebandy live på nära håll när möjligheten nu ges! Sen tänker jag även tillbaka på VM i Danmark där den svenska publiken skapade en fantastisk atmosfär.

Målvakter
Kristoffer Björk, Hammarby IF IBF
Noel Björkeby,Linköping IBK Ungdom
 
Utespelare
Liam Ahlin, Munka-Ljungby IBK
Emil Alm, IBF Dalen
Alex Andersson, AIK IBF
Sebastian Arnlund, RIG Umeå IBF
Felix Berggren, IBK Luleå
Ted di Luca, Hammarby IF IBF
Emil Hellgren, FBC Kalmarsund
Lowe Jellnor, RIG Umeå IBF
Victor Jensen, RIG Umeå IBF
Jakob Jonsson, AIK IBF
Joel Lundell, Rosersberg Arlanda IBK
Arvid Lundholm, RIG Umeå IBF
Oliver Mendoza Nyberg, RIG Umeå IBF
Måns Michelsson, Hagfors IBS
Viggo Nielsen, IBF Offensiv Lidingö
Hugo Nording, IBF Dalen
Benjamin O’Loghlen, RIG Umeå IBF
Anton Söderquist, IK Sirius IBK
Wiggo Vestlund, Hagfors IBS
Jonathan Vitoria Ossmin, Bergs IK

Ledare
Jonatan Brolin, Förbundskapten
Mårten Storm, Assisterande förbundskapten
Evelina Sparf, Team Manager
Jenny Ermling, Sjukgymnast
Ulf Karlsson, Materialförvaltare
Joel Abrahamsson, Målvaktstränare

Publicerad av Martin Almroth

Köp din biljett till EFT i Malmö här
Läs mer om EFT i Malmö här
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS