Suicide Zero finns med på Distrikts-SM: ”Viktigt att våga prata om”

Publicerad
DSM SZ1
Under Distrikts-SM i Umeå arbetar Svensk Innebandy för att belysa Suicide Zero och deras arbete på flera olika sätt. Ett viktigt initiativ, berättar Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef.

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att minska självmorden i Sverige. Organisationen sprider kunskap i flera olika format och syns ofta med sina unika armband i olika sammanhang.

Under Distrikts-SM i Umeå kommer Suicide Zero synas på flera olika sätt, något som var viktigt från Svensk Innebandys sida, berättar Stefan Jonasson. 

– Suicide Zero och deras arbete är enormt betydelsefullt och något vi verkligen vill lyfta nu när vi har möjlighet, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef, och fortsätter.

– Vi funderade länge på vad vi kunde göra och hur vi bäst kunde synliggöra Suicide Zero under Distrikts-SM. Därefter landade vi i två olika saker. 

Totalt används fyra olika hallar under Distrikts-SM där Suicide Zero i samtliga kommer att synas på bästa möjliga sätt.  

– Vi har upplåtit alla våra mittcirklar till Suicide Zero som därmed kommer att synas i alla sändningar och under alla matcher.

Utöver mittcirklarna kommer även alla spelare som belönas med priset som matchens lirare att få ett armband från Suicide Zero. 

– Istället för att dela ut något som riskerar att hamna i skymundan såg vi en möjlighet att göra något extra här.

– Därför har vi på eget initiativ köpt in armband från Suicide Zero som våra landslagsrepresentanter kommer att dela ut efter slutsignal till alla som utses till matchens lirare.

För Stefan Jonasson är det här starten på ett arbete som kommer att fortsätta under säsongen tillsammans med Suicide Zero.

Bland annat kommer landslagsspelare få chansen att göra sina egna armband. Utöver det kommer alla evenemang som arrangeras av Svensk Innebandy att fortsatt dela ut armband som pris för matchens lirare.

– Det här är vårt sätt att visa hur viktigt det är att våga prata om Sucide Zero och det arbete dom gör. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Det ska man komma ihåg.

Läs mer om Suicide Zero – här.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela
Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS