Full fart när World Cup Volt Hockey inleddes: "Intresset har ökat markant"

Publicerad
Worldvoltcupgavle
Under två intensiva dagar genomförs World Cup Volt Hockey i Gävle, Gavlehovshallen. Glädje, gemenskap och fart genomsyrade den första dagen av turneringen.

Under lördagen startade World Cup Volt Hockey i Gavelov och en av personerna bakom turneringen kunde därmed se en lång tids arbete kulminera.

– Det känns superroligt att äntligen få komma igång efter ett år av förberedelser. Alla spelare verkar lika taggad som vi i organisationen, säger Elin Walfridsson, idrottskonsulent på Parasport Gävleborg.

Under turneringen samlas lag från Sverige, Danmark, Norge, Kanada och USA i Gavlehov för en två dagar lång turnering. Att World Cup Volt Hockey lyckas samla lag från Europa och Nordamerika ser Walfridsson som något mycket positivt.

– Förra året samlade vi alla elinnebandy-länder under ett och samma tak och nu gör vi det igen. Under det senaste året har vi sett en stor ökning på antalet deltagare i flera länder och World Cup Volt Hockey har varit en katalysator för denna utveckling, intresset har ökat markant i både Europa och Amerika i och med att vi har fått möjligheten att synas i så många kanaler.

Det här är andra gången som World Cup Volt Hockey genomförs, vad betyder det för er att kunna arrangera den igen?

– Det betyder mycket att elinnebandyn får synas både lokalt, nationellt och internationellt. Idrotten är fortfarande relativt liten i världen då den endast finns i sex länder. Det är såklart väldigt roligt att se att fler spelare har tillkommit till årets turnering.

Hur ser ni på framtiden för turneringen?

– Vi hoppas på att kunna fortsätta utveckla turneringen i några år till här i Gävle och fortsätta bidra till utveckligen av elinnebandyn i Sverige och i världen.

För Walfridsson och samtliga lag i turneringen väntar nu två intensiva dagar – där Walfridsson redan nu lägger en förhoppning om att locka tillbaka lagen till kommande år.

– Jag ser fram emot fartfyllda dagar i Gavlehovshallen med mycket glädje. Vi hoppas såklart att de vill komma tillbaka till oss till år 2024.

Du ser samtliga matcher från World Cup Volt Hockey live på Innebandy.TV – klicka här.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS