Storpublik såg Sverige besegra Finland

Publicerad
Sakariasherreft

3324 åskådare hade samlats i Baltiska Hallen för herrlandslagets andra match under Euro Floorball Tour. En nästintill fullsatt hall fick därefter se blågult ta en stabil seger över Finland med siffrorna 5-1.

Herrlandslaget följde upp gårdagens förlust mot Tjeckien med en drömkväll inne i Baltiska Hallen. Över tre tusen åskådare gjorde sitt bästa för att stötta blågult och kunde heja fram laget till en 5-1-seger mot Finland.

En av målskyttarna var Sakarias Ulriksson som svarade för två fullträffar under matchens gång. Efter slutsignal lyfte Ulriksson fram hur mycket publikstödet betydde.

– Helt magiskt. Det var knappt en ledig stol idag, det var ett fantastiskt tryck och det hjälpte oss verkligen, säger Sakarias Ulriksson som fortsätter att berätta om sin debuthelg i herrlandslaget.

– Det var tufft igår såklart, så det var skönt att kunna vinna idag. Det var väldigt viktigt att vinna. Ingen var nöjd igår och vi sa till varandra att idag skulle vi gå ut och få hjälp av publiken att vinna.

Imorgon återstår en sista match för herrlandslaget i Euro Floorball Tour där Schweiz står för motståndet. För Ulriksson och hans lagkamrater handlar det om att avsluta turneringen på topp.

– Det kommer att bli en häftig match. Det ska bli väldigt roligt att spela den sista matchen här i EFT och vi ska nu se till att vinna den också.

Matchfakta
Sverige-Finland 5-1 (0-0, 3-1, 2-0)

Första perioden
-

Andra perioden
0-1 (03.55) Ville Lastikka (Aaro Astala)
1-1 (04.19) Daniel Kalentun (Malte Lundmark)
2-1 (10.24) Albin Sjögren (Linus Holmgren)
3-1 (12.19) Sakarias Ulriksson (Gabriel Kohonen)

Tredje perioden
4-1 (05.18) Sakarias Ulriksson (Tobias Gustafsson)
5-1 (19.38) Linus Holmgren (Jon Hedlund)

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS