Emelie Wibron är Årets spelare 2022/2023

Publicerad
Emeliewibron

Thorengruppen IBK:s Emelie Wibron har blivit utnämnd till Årets spelare i Svensk Innebandy säsongen 2022/23. Wibron kommer från en stark personlig säsong där hon vann poängserien i överlägsen stil med 81 poäng fördelat på 45 mål och 36 assist.
”Jag tycker fortfarande att det är det mest ärofyllda priset man kan få”, säger Emelie Wibron om utmärkelsen.

Hon är en stor del till att Thorengruppen IBK avancerat till final i Svenska Superligan under året. Men Emelie Wibron är också en viktig del av det svenska landslaget och är ofta tongivande när blågult spelar. Nu tilldelas Emelie Wibron priset som Årets spelare 23/23. Det här är andra året i rad som Wibron får priset och tredje gången totalt.

– Det är jättekul att få priset en gång till. Jag tycker fortfarande att det är det mest ärofyllda priset man kan få individuellt, säger Emelie Wibron om utmärkelsen.

– Jag tycker att det var jättestort att jag fick det i fjol och jag var absolut inte inställd på att jag skulle lyckas få det i år igen. Det känns jättestort att få det igen.

Emelie Wibron lämnar sällan planen med en dålig prestation i ryggen och är nöjd med vad hon själv presterat under årets grundserie och slutspel.

– Jag tycker att jag har hållit en hög och jämn nivå hela året. Även fast jag i stunden väldigt sällan är jättenöjd med det jag har presterat, jag vill hela tiden göra saker lite bättre. Men när jag får perspektiv så ser jag att jag överlag har jag gjort en väldigt bra säsong igen.

Just strävan efter att fortsätta utvecklas och göra saker bättre är annars något som kännetecknar Wibron.

– Varje match och varje träning så känner jag alltid att det finns saker jag hade kunnat göra bättre och då försöker jag göra det nästa gång. Så jag tycker absolut att det finns saker och ting att finputsa på. Även fast jag tycker att jag har hållit en jämn och hög nivå överlag.

Vad är det som driver dig att fortsätta på den här höga nivån?
– Mitt allra största mål inför varje säsong är att göra allt jag kan för att det ska sluta i ett SM-guld. Det är den stora drivkraften i grunden. Anledningen att jag gör det gång på gång är för att jag tycker att det är kul året runt.

– Jag tycker att försäsongen är rolig att träna. Jag ser det inte som någon serielunk under säsongen utan jag tycker att det är kul att spela innebandy och extremt roligt att spela i det laget som jag spelar i. Jag njuter året runt.

Emelie Wibron är mitt uppe i en fantastisk karriär. Den dagen hon väljer att avsluta karriären så tror Wibron själv att priser som detta kommer betyda extra mycket.

– Då tror jag att det kommer betyda jättemycket. Och sen kan jag på något sätt känna att det betyder extra mycket nu när jag blivit lite äldre. Eftersom att någonstans finns det en standard att man slutar tidigare och då blir det att ett sånt här pris betyder extra mycket. Det ger lite extra energi att fortsätta kriga på.

Fakta:
Ålder: 31 (1992)
Position: Forward 
Poäng grundserien: 81 (45+36)
Nuvarande förening: Thorengruppen IBK
Moderförening: Sundsvalls IBF
Tidigare Årets spelare-utmärkelser: 2018/19, 2021/22

Motivering:
Emelie Wibron syns allt som ofta i protokollet när landslaget eller Thorengruppen spelar. En poängspelare av rang som sätter upp sina lagkamrater i lägen, samtidigt som hon inte tvekar att avsluta själv om tillfället ges. På och utanför planen är Emelie en vägvisare och förebild för många med sin seriösa attityd till sporten. Emelie personifierar ledarskap och är en väsentlig del av landslaget samt sitt Thorengruppen. Hon är sällan nöjd, ens vid vinst, utan ser alltid förbättringspotential och strävar därmed ständigt efter att utvecklas.

Övriga nominerade till Årets spelare (dam): Hanna Nordstrand (Åkersberga IBF), Wilma Johansson (Västerås Rönnby IBK), Sara Dahlström (Karlstad IBF), Moa Andersson (Pixbo Wallenstam IBK). 

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS