Insamlingsboxar för Sveriges föreningar - anslut er till hållbarhetsarbetet

Publicerad
VM24 1920X1080 Boxen 1

VM närmar sig med stormsteg och med tillställningen kommer även ett stort fokus på hållbarhet. Nu introduceras en möjlighet att bidra till återbruk av utrustning genom insamlingsboxar. Sveriges innebandyföreningar välkomnas att bli en del av initiativet.

Mellan den 7-15:e december 2024 spelas innebandy-VM för herrar i Malmö. Ett mästerskap som ska kännetecknas av hållbarhet och där det pågår ett arbete med att hållbarhetscertifiera evenemanget.

En del av arbetet till ökad hållbarhet är att skapa nytt liv i gammal utrustning där Sveriges föreningar nu välkomnas att vara med på hållbarhetsresan i form av att använda sig av insamlingsboxar.  

Insamlingsboxarna kan enkelt placeras i träningshallen/föreningsytan och möjliggör insamling, återvinning och återanvändning av innebandyutrustning. Utrustningen samlas in för att få ett nytt liv igen där gamla prylar får nya funktioner. Den insamlade utrustningen kan sedan gå i arv, lagas eller återvinnas beroende på dess skick. Det finns alltid olika anledningar till att utrustning inte längre används men nu kan återbruket av prylarna istället ge glädje till någon annan. 

Innebandyklubbor, glasögon och bollar är saker som kan lämnas in. Föreningen i sin tur styr själva över insamlingen och hur utrustningen sedan återbrukas eller återvinns. Är er förening med i hållbarhetsprojektet kommer ni bli försedda med tips och förslag på hur återanvändningen kan gå till och hur den insamlade utrustningen vidare kan skapa nytta.

Redskapen kan senare bli använda inom föreningen eller genom distribution till verksamheten såsom skolor eller Fritidsbanken. 

Vill ni skicka efter en kostnadsfri insamlingsbox gör ni det i formuläret nedan och får dem senare levererade direkt till er eller till ert tillhörande distriktsförbund. Sista dagen för beställning är den 29 september och förväntad leverans på boxarna är inom tre veckor. Ni kan alltså sprida vetskap om ert projekt för att sedan kunna förverkliga insamlingen redan i oktober. Ett enkelt och roligt sätt att arbeta hållbart på och låta gamla prylar spela vidare.

Resan mot VM är påbörjad - nu hoppas vi att ni vill vara med oss. 

PSST! Du har väl säkrat dina biljetter till innebandy-VM 7-15 dec i Malmö?

Publicerad av Johanna Käck

VM24,Insamlingsbox (1)
Anslut er här!
Event Logo VM2024 - Blå bakgrund
Säkra din biljett till VM här!
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS