Svensk förlust mot Finland avslutade Euro Floorball Tour

Publicerad
Sverige Periodpaus

Det blev inte en tredje raka seger för Sveriges herrlandslag under Euro Floorball Tour i Schweiz. Ett energifyllt finskt landslag tog kommandot direkt och gjorde de viktiga målen i rätt lägen. Därmed åker herrarna hem med två vinster och en förlust från EFT.

Kallduschen kom direkt. En svensk vunnen tekning, två studsar senare och ett dragskott från finskt håll så var baklängesmålet ett faktum efter fem sekunder.

– Det här är kanske inte vår bästa match. Vi har en ganska dålig start i första perioden som gör det här underläget. Kommer ändå ut i andra perioden och gör det bättre men det är fortfarande inte bra, summerar Malte Lundmark

Finländarna fortsatte att vara det bättre laget och det skulle dröja fram till 19.50 i den andra perioden innan Malte Lundmark spräckte nollan med ett distansskott. Det målet gav energi och mellan alla utvisningar så kom Sverige ikapp till 3-3.

Då kom kalldusch nummer två. Först utvisning och sedan straff. Straffen förvaltades först och när Finland kort därefter gjorde 5-3 kändes uppförsbacken brant. 

– Med den starten vi får är det en tuff match och alla utvisningar som blir så blir det hackigt i spelet. Vi är segstartade och inte riktigt där i basicgrejerna. Närkamper vinner de (Finland), fifty-fifty-bollarna vinner de, de täcker mer skott än oss och det märktes att de ville sätta ett exempel mot idag med sina två förluster tidigare. Men oavsett det så borde vi komma upp och möta det bättre än vi gör idag, säger Emil Johansson och fortsätter:

– När det är 3-3 har vi momentum och sen kommer de där utvisningar och där är finnarna effektiva vilket vi inte är i våra special teams. Det är där det avgörs idag. Det har varit en väldigt bra helg överlag, klart det är surt att förlora men vi är nöjda i sin helhet med den här EFT-samlingen.

Även förbundskapten Thomas Brottman är givetvis besviken över förlusten. 

– Det var sömnigt och energifattat i inledningen. Det var som solsystem där olika planeter bara svävade omkring och bumpade in i varandra. Men det blev bättre, Finland hade någon procent mer att spela för och vi någon procent mindre. Det märks såklart idag också, säger Thomas Brottman som ändå ser positivt på insatsen under hela Euro Floorball Tour där det blivit två vinster och en förlust.

– Vi började inte matchen som ett lag men vi avslutade den här matchen som ett lag. Det har varit hela turneringen och det är himla skönt att se. Vi sa det efter samlingen att vi gör inte så ofta ett bra EFT så det här är nog en av de bästa om inte det bästa EFT-turneringen vi gjort under vår tid. Det är verkligen något vi tar med oss.

Matchfakta
Finland-Sverige 6-3 (2-0, 1-1, 3-0)
 
Förstaperioden
1-0 (00.05) Justus Kainulainen (Ville Lastikka)
2-0 (09.59) Eemeli Salin (Justus Kainulainen)
 
Andra perioden
3-0 (11.31) Nico Salo (Miska Makinen)
3-1 (19.50) Malte Lundmark (Emil Johansson)
 
Tredje perioden
3-2 (04.17) Linus Malmström (Albin Sjögren)
3-3 (09.05) Malte Lundmark (Hampus Ahrén)
4-3 (10.10) Joona Rantala (straffmål)
5-3 (11.20) Joona Rantala (Justus Kainulainen)
6-3 (19.49) Justus Kainulainen (Joona Rantala)

Bonusstraffar:
Finland vann bonusstraffarna.

Resultat Euro Floorball Tour (EFT), Winterthur, Schweiz
6 september 17.00, Sverige - Tjeckien 3-2

7 september 19.00, Schweiz - Sverige 0-5
8 september 12.00, Finland - Sverige 6-3

Publicerad av Martin Almroth

Se highlights från matchen här

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS