Allt du behöver veta inför Sveriges VM-premiär mot Tyskland

Publicerad
Allt du behöver veta inför Sveriges VM-premiär mot Tyskland

Idag inleder Sverige VM i Schweiziska Winterthur. Tyskland är premiärmotståndet i årets världsmästerskap och så här får du reda på hur historiken sett ut inför VM-premiärmötet.

Första gången som Sverige och Tyskland drabbades samman var även det i Schweiz. Det var i EM 1995 då Sverige vann med 18-0 och spelorten den gången var Jona. 

VM-premiären sänds live på SVT. Missa inte heller att följa matchen i Svensk Innebandys app. Där sker direktrapportering från matcherna under mästerskapets gång. Du hittar Svensk Innebandys officiella app i Appstore eller Google Play. 

Sedan dess har det blivit ytterligare tio möten där Sverige vunnit samtliga. Dagens tolfte möte talar även det för Sverige då faktumet är att Sverige aldrig gjort färre än elva (11) mål i ett mästerskapsmöte mellan lagen. 

Men för Sveriges och forwarden Jesper Sankells del spelar det inte någon roll vilket motstånd som väntar i premiären:

– Man har väntat på det här alldeles för länge nu egentligen. Det spelar ingen roll vilket motstånd det är. En premiär är en premiär och man vill visa för både laget och staben att man är här för att prestera från start, säger forwarden och förtydligar:

– Vi ska göra det extremt tufft för Tyskland. Det finns inga planer på något annat så det kommer vara fullt blås från början. 

Mer matnyttigt om innebandynationen Tyskland är att innebandyförbundet i landet bildades 1994 och nationen kom på åttonde plats i senaste VM-turneringen i Finland 2020 (spelades 2021). 

När det gäller antalet licensierade spelare är det, enligt IFF:s officiella hemsida, 13 583 licensierade spelare där 5 080 stycken är män över 19 år. Enligt samma statistik är det även 214 aktiva innebandyföreningar i Tyskland. 

Mer information gällande Sveriges VM-resa
Sveriges laguppställning blir officiell på innebandy.se och våra sociala medier en timme före matchstart. Mötet mot Tyskland startar klockan 12.00 och du ser matchen på SVT som du hittar till genom att klicka här.

Spelschema
5 november 12.00, Tyskland-Sverige
6 november 12.00, Sverige-Lettland
7 november 18.05, Sverige-Tjeckien
10 november 18.05, kvartsfinal
12 november 14.00/17.30, semifinal
13 November 12.00/15.45, bronsmatch/final 

Foto i artikeln: Per Wiklund

Se mer om vad Jesper Sankell har att säga om sin form och mötet mot Tyskland här nedanför:

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS