Elittränarutbildning startar i höst – ansök här

Publicerad
Tränare Med Coachtavla Joel Rausvall

Om du är tränare i elitförberedande verksamhet eller på elitnivå så ska du se hit nu. Till hösten startar Svensk Innebandys nya Elittränarutbildning (ETU). En ettårig utbildning som består av fyra tvådagarsträffar. Något för dig? Sista ansökan är 17 juli så läs vidare här.

Varje tvådagarsträff är förlagd till Riksidrottsförbundets Utvecklingscentrum på Bosön, Stockholm. Efter utbildningen kommer du ha införskaffat dig ett stärkt ledarskap och ökad kompetens att leda elitnivån i Svensk Innebandy.

Med grunden i din egen personliga utveckling ska du känna en ökad trygghet i att leda dina aktivas personliga, prestations- och resultatmässiga utveckling.  

Under utbildningens gång får du ta del av de fokusområden som ingår i våra tränarutbildningar: Spelet, Ledarskap, Idrottspsykologi och Fysträning. Du får ta del av både aktuell forskning och beprövade metoder från innebandyn.

I Innebandyns ETU får du också en unik möjlighet att bygga ditt nätverk och/eller stärka det nätverk du redan har. Bland utbildarna på ETU finns både de som är verksamma vid högskolor och universitet, samt representanter från tillämpning inom elitidrotten. 

– Det har länge saknats en Elittränarutbildning i Svensk Innebandy, och det är såklart oerhört roligt att få starta upp till hösten. Jag är övertygad om att utbildningen stärker tränaren själv i sin roll, men också att det är ett stort kliv för svensk innebandy i stort på elitnivå, säger Andrea Hjelmåker, utbildningsansvarig hos Svensk Innebandy.

Hur ansöker jag?

Genom att trycka på den blåa puffen där det står "Ansök här" precis under texten – sista dagen att ansöka är 17 juli.

Vem kan söka? 

Du som söker är verksam på förberedande elitnivå eller på elitnivå (verksam för ungdomar eller vuxna i landslag, Riksidrottsgymnasiet, Nationellt godkända Idrottsutbildningar, eller på högsta elitnivå). Du har fullföljt tränarutbildningen Steg 1 Svart, och/eller deltog vid Fast Track Elite 2021, och/eller är aktiv SSL-tränare. 

När är träffarna? 

De fysiska träffarna är lärarledda, gemensamma och obligatoriska för samtliga studerande. Undervisningen bedrivs i form av föreläsningar, seminarier, litteraturstudier och praktiska övningar.  

  1. Spelet: 30 september – 1 oktober 2024 

  1. Innebandyfys: 27 – 28 januari 2025 

  1. Ledarskap: 3–4 maj 2025 

  1. Idrottspsykologi: 6–7 juni 2025

Frågor? 

Kontakta Andrea Hjelmåker – tryck här

Publicerad av Martin Almroth

Ansök här
Se kursplanen för ETU här
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS