Polisen inför väskförbud vid vissa evenemang

Publicerad
Publik223
Utifrån rådande terrorhotnivå har polisen beslutat att införa väskförbud vid vissa offentliga tillställningar. Detta kommer att påverka innebandyns evenemang på olika nivåer.
Det finns i nuläget inga generella riktlinjer för vilka av innebandyns evenemang som kan komma att omfattas, utan polisen avgör i varje enskilt fall. Det är polisen som beslutar om eventuellt väskförbud och ska kommunicera det till arrangören i de villkor som ges för den offentliga tillställningen.  
 
På För-VM – Euro Floorball Tour – i Malmö den 10-12 november kommer det att råda totalförbud för införsel av väskor oavsett storlek, med hänvisning till att det är ett landslagsarrangemang. Vi uppmanar därför alla besökare att lämna väskor hemma.

Se Polisens nyhet i sin helhet nedan:

"Utifrån det rådande läget i samhället och att terrorhotnivån ligger på en fyra har Polismyndigheten fattat beslut om ett totalt väskförbud på större evenemang i Sverige.

Beslutet omfattar bland annat:
  • Större idrottsevenemang
  • Konserter och festivaler
  • Samtliga arrangemang på landslagsnivå
  • Samt specifikt Allsvenskan, Superettan, Svenska cupen, SHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan, olika former av Europa-spel och landslagsmatcher inom respektive idrott.

Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen/allmänna sammankomsten. Villkoret kommer börja gälla succesivt och omfatta alla framtida beslut om tillstånd för evenemang. Det kommer genomföras en enskild bedömning i varje fall om eventet klassas som ett större evenemang."

Länk till nyheten: Beslut om totalt väskförbud på större evenemang

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS