Så spelas damlandslagets VM-kval 2023

Publicerad
Så spelas damlandslagets VM-kval 2023

I slutet av januari 2023 inleds VM-kvalet för damlandslaget till VM i Singapore. Nu är spelschemat släppt och Sverige inleder med att möta Tyskland.
”Vi kommer såklart gå in med det som vi alltid gör, med inställningen att vinna matcherna. Men det är också viktigt att vi får möjligheten att träna tillsammans och eventuellt testa nya saker inför VM i Singapore”, säger Åsa Karlsson, förbundskapten.

VM-kvalet spelas i fyra grupper med fem lag i vardera grupp. Kvalificeringarna kommer att spelas i två städer med två grupper i varje kvaltävling. De tre högst rankade lagen i varje grupp efter att alla gruppmatcher är klara kommer att kvalificera sig, vilket ger totalt 12 lag. För svensk del spelas VM-kvalet i Lettland och Sverige spelar sin första match den 31 januari då man möter Tyskland. 

– Det är väldigt viktigt för oss att spela internationella matcher. Vi har inte så många samlingar tillsammans så det gäller att ta tillvara på de chanser som vi får, säger Åsa Karlsson.

Utöver Tyskland ställs Sverige även mot Storbritannien, Nederländerna, och Lettland.

– Vi kommer såklart gå in med det som vi alltid gör, med inställningen att vinna matcherna. Men det är också viktigt att vi får möjligheten att träna tillsammans och eventuellt testa lite nya saker inför VM, i Singapore.

Motståndet skiljer sig en del mot det som damlandslaget brukar spela mot i VM och EFT, något som Åsa Karlsson ser som positivt.

– Det är alltid värdefullt att spela internationella matcher och nu får vi möta fyra nationer som vi vanligtvis inte möter under VM eller EFT. Det ska bli kul att möta Lettland, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien och jag hoppas att vi alla kan dra lärdomar från de här matcherna som vi sen kan ha nytta av i framtiden.

För dig som vill se damlandslaget live innan dess har du chansen under EFT i Uppsala den 28-30 oktober. Vill du läsa mer och köpa biljetter gör du det här.

Alla Sveriges matcher i VM-kvalet
31 januari, 14.00, Tyskland – Sverige
2 februari, 11.00, Storbritannien – Sverige
3 februari, 11.00, Sverige – Nederländerna
4 februari, 20.00, Lettland – Sverige

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS