Under lördagen ställdes U19-herrarna mot Finland i det andra av två möten. När slutsignalen ljöd förkunnade den finsk seger med siffrorna 9-5.

" />

Förlust för U19-herrlandslaget mot Finland

Publicerad
Jonatanbrolin U19herr

Under lördagen ställdes U19-herrarna mot Finland i det andra av två möten. När slutsignalen ljöd förkunnade den finsk seger med siffrorna 9-5.

U19-herrlandslaget föll i den avslutande matchen av Finnkampen. Slutresultatet skrevs till 9-5 i Finlands favör efter en tidig anstormning av hemmalaget.

– Det är en ganska odisciplinerad start av matchen. Vi åker på fyra utvisningar och kanske kommer in lite loja från början, berättar förbundskapten Jonatan Brolin och fortsätter att summera matchen.

– Sen blir det som en effekt att man försöker gasa igång sig själv och då blir det fel istället. Vi reder ut något powerplay men det blir lite fel start på matchen helt enkelt. Det får gå något mål för mycket.

Inför den sista perioden var ställningen 7-1 till Finland. Blågult kom dock ut bättre i den tredje perioden och vann den avslutande akten med 4-2.

–  I tredje perioden tycker jag att man märker att det är lite annan energi när vi springer in och värmer upp. De börjar prata med varandra mer och det händer saker i båset, man börjar ställa mer krav. Det är en erfarenhet killarna får ta med sig också att man vet hur man själv fungerar i de här situationerna.

U19-herrarna reser hem från Finnkampen med en vinst och en förlust. För Jonatan Brolin summerar helgens resultat matcherna ganska väl.

– Resultaten summerar de hyfsat bra. Det är upp och ner och jag tänker att – det får vara det. Oavsett om vi hade vunnit båda matcherna med fyra-fem mål eller förlorat bägge med fyra-fem mål så hade vi inte velat dra för stora växlar av det heller.

– Nu får vi titta lite på hur det gick för spelarna. Vad man har för olika saker att jobba med och sen hjälpa dem jobba vidare med det på hemmaplan, så att om ett och ett halvt år ska vi vara på ett bättre ställe.

Matchfakta
Finland-Sverige 9-5 (5-1, 2-0, 2-4)

Första perioden
1-0 (04.50) Aatu Knuuti (Marius Niemela)
1-1 (06.11) Sebastian Arnlund (Viktor Jensen)
2-1 (11.17) Santeri Karki (Roope Nerpåla)
3-1 (13.06) Aatu Knuuti (Viljami Engman)
4-1 (16.03) Luukas Salin (Jami Markkanen)
5-1 (17.50) Jami Markkanen (Olli Maksimainen)

Andra perioden
6-1 (00.23) Aatu Knuuti (Rasmus Nyström)
7-1 (01.52) Luukas Salin (Jami Markkanen)

Tredje perioden
7-2 (01.30) Nils Lindström (Jens Rasmusson)
7-3 (05.01) Nils Lindström (Benjamin Lindskog)
8-3 (05.23) Viljami Engman (Aatu Knuuti)
9-4 (13.36) Sebastian Arnlund (Jens Rasmusson)
9-5 (19.07) Victor Jensen (Oliver Mendoza Nyberg)

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS