" />

Här är U19-damernas trupp till Euro Floorball Tour

Publicerad
Här är U19-damernas trupp till Euro Floorball Tour

Den 28-30 oktober spelas Euro Floorball Tour (EFT) i Uppsala och IFU Arena. Turneringen blir Christoffer Suominens första som förbundskapten för U19-damlandslaget. Nu har truppen till den kommande fyrnationsturneringen blivit uttagen. 
”Det ska bli spännande att få mäta sig mot tre tuffa motståndare", säger Christoffer Suominen, förbundskapten.

EFT i Uppsala spelas den 28-30 oktober. Fyrnationsturneringen där Sverige ställs mot Finland, Tjeckien och Schweiz blir det första uppdraget för nya U19-förbundskaptenen Christoffer Suominen.

 Det ska bli spännande att få mäta sig mot tre tuffa motståndare. Alla tre nationer vi ska möta utvecklas hela tiden och det känns som att det händer mycket positiva saker med dem mellan varje internationell samling. Vi behöver vara ödmjuka och arbeta otroligt hårt för att vinna matcherna. Förhoppningen under helgen är att vi ska kunna testa både spelidé och metodik i skarpt läge, säger Christoffer Suominen, förbundskapten. 

U19-damlandslaget är regerande världsmästare efter stor dramatik i U19-VM tidigare under säsongen. Flertalet av guldmedaljörerna återfinns i EFT-truppen och bidrar med rutin samtidigt som publiken får stifta bekantskap med nya talanger likväl. 

– Det har varit en omfattande och genomtänkt uttagningsprocess, där vi valt en medveten strategi att titta på beteenden och egenskaper hos spelare snarare än positioner. Det kan säkert mynna ut i att spelare testas på andra positioner än i sina klubblag, 

– Naturligtvis har det även varit många tuffa och svåra beslut, men vi känner oss nöjda med truppen vi presenterat idag. För oss handlar mycket om att anpassa oss till internationellt spel och där har vi valt att ta med flertalet spelare från senaste världsmästerskap.

– De kommer att få en viktig roll att leda och hjälpa de nya spelarna under denna samling. På internationell nivå och kopplat till vårt spelsätt så söker vi spelare som har god fysik, då vi kommer att spela med hög intensitet och då behöver vi spelare som kan hantera den miljön som skapas av intensitet. Vi söker även spelare som har en förmåga att slå ut sin spelare oavsett position på planen och som är duktiga på att spela i daylight i komplexa miljöer, som det ofta blir internationellt.

U19-damlandslaget påbörjar nu en ny resa tillsammans med Christoffer Suominen och den i övrigt nya ledarstaben. Att nu få göra sitt första framträdande som förbundskapten inför hemmapubliken i IFU Arena är något som Suominen ser fram emot. 

Vi i ledarteamet ser verkligen fram emot EFT och matcher på hemmaplan. Personligen så är jag otroligt tacksam och glad över att få arbeta med alla fantastiska ledare vi har i vårt team. För vår del så handlar allt om att finnas till för spelarna och hjälpa dem att vara sina bästa jag under denna helg.

– En stor nyckel för oss är att skapa en miljö i landslaget, där spelare är modiga, bekväma och vågar testa nya saker. Det ska bli fantastiskt roligt att få träffa spelarna och tillsammans med dem skapa förutsättningar för utveckling och bra prestationer.   

Truppen till Euro Floorball Tour
Målvakter
Louranna Jakobsson, RIG Umeå IBF
Ebba Lind, Täby FC

Utespelare
Selma Albertsson, Pixbo Wallenstam IBF
Minni Björsander, Landvetter IBK
Izabel Carpenter, IBF Falun Utveckling
Moa Dynefalk, Täby FC
Lovisa Eliasson, Pixbo Wallenstam IBF
Emmie Erlandsson, RIG Umeå IBF
Bella Forsling, IBF Falun Utveckling
Linnéa Hedman, RIG Umeå IBF
Isabell Holm, IBK Lund
Alva Härnborg, Fröjereds IF
Moa Kareståhl, RIG Umeå IBF
Ellen Lundin, IBK Lockerud Mariestad
Mira Markström, Jönköpings IK
Isa Mattsson, IBK Lund Elit
Hanna Nordstrand, Åkersberga IBF
Wilma Selin, Örnsköldsvik IBK
Livia Svartvadet, RIG Umeå IBF
Ebba Törngren, RIG Umeå IBF
Ella Zetterstedt, RIG Umeå IBF
Alexandra Ålund, IBK Lund Elit

Ledarstab
Christoffer Suominen, Förbundskapten
Susanne Ekblom, Assisterande förbundskapten               
Charlotte Fritzell, Team Manager
Maria Sohlin, Materialförvaltare
Anders Laurell, Leg Fysioterapeut
Mattias Tiger, Målvaktstränare

Spelschema – U19-damlandslaget
28 oktober 16.30, Sverige U19-Tjeckien U19
29 oktober 12.30, Sverige U19-Schweiz U19
30 oktober 12.45, Sverige U19-Finland U19

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS