Under veckan i Singapore genomförde Svensk Innebandy en föreläsning om webbutbildningen Fifty/Fifty som nyligen lanserades globalt. Föreläsningen mottogs med stort intresse och kan nu leda till ytterligare spridning av Fifty/Fifty i Asien.

" />

Stort intresse för Svensk Innebandys föreläsning om Fifty/Fifty i Singapore

Publicerad
Sofie5050

Under veckan i Singapore genomförde Svensk Innebandy en föreläsning om webbutbildningen Fifty/Fifty som nyligen lanserades globalt. Föreläsningen mottogs med stort intresse och kan nu leda till ytterligare spridning av Fifty/Fifty i Asien.

Under onsdagen genomförde Svensk Innebandy, under ledning av elit- och landslagschef Sofie Andersson, en föreläsning om Fifty/Fifty i Singapore. På plats var bland annat representanter från Singapores Innebandyförbund, Singapores olympiska kommitté och landets nationella sport- och tränarorganisationer.

Under föreläsningen visades Fifty/Fifty upp för deltagarna som sedan fick ställa frågor till representanterna om arbetet som skett. För Sofie Andersson var upplevelsen en positiv sådan.

– Vi är stolta över det arbetet vi gör kring jämställdhet inom Svensk Innebandy och vill givetvis sprida det så mycket vi kan, säger Sofie Andersson och fortsätter:

– Men vi är långt ifrån nöjda och vi har mycket arbete att göra framåt, det är vi ödmjuka inför. Det här var en väldigt positiv upplevelse för oss.

Att det var så många deltagare på plats från olika typer av organisationer visar också på det intresse som fanns för föreläsningen.

– Det var givande att träffa dessa människor som kom både från innebandy och andra idrotter för att förmedla hur vi jobbar såväl som informera om Fifty/Fifty och även ta del av hur det ser ut i Singapore.

– Föga förvånande delar vi flera utmaningar och förhoppningsvis kan vi också dela vägar framåt för att förbättra situationen både nationellt och internationellt.

Mötet ledde också i sin tur till en inbjudan att visa upp Fifty/Fifty under en större konferens senare under året där representanter från flera olika sporter samlas.

– Vår presentation mottogs med beröm och nyfikenhet samt med ett erbjudande som kommer ge oss möjlighet att fortsätta sprida kunskapen internationellt, även utanför innebandyvärlden. Det är vi väldigt tacksamma för och ser fram emot att prata mer om vad den här möjligheten innebär.

Vill du läsa mer om Fifty/Fifty? Klicka här.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS