Albin Sjögren är Årets spelare 2022/2023

Publicerad
Albinsjögren
Storvreta IBK:s Albin Sjögren har blivit utnämnd till Årets spelare i svensk innebandy säsongen 2022/23. Forwarden hade en storartad säsong med 76 poäng på 26 matcher och har lyckats nå en ny nivå i sitt spel.
”Det är svårt att sätta ord på det. Det är en personlig utmärkelse som jag inte uppnått tidigare så det är väldigt speciellt och ärofyllt”, säger Albin Sjögren om utmärkelsen.

Han var en del av det svenska landslag som försvarade guldet i Schweiz under 2022 års världsmästerskap och en stor bidragande faktor i att Storvreta återigen slåss om den finaste medaljen inom Svensk Innebandy. 28-åriga Albin Sjögren är inne i sitt livs säsong när han tilldelas Årets spelare.

– Det är inte något man går och tänker på direkt men det har onekligen känts bra. Det blir också extra stort att det är Svensk Innebandy och juryn i det här som står bakom det här fina priset, säger Albin Sjögren om priset och vidareutvecklar:

– Årets spelare är ett pris som är sjukt svårt att vinna och inget jag tar för givet. Jag räknade såklart inte med att få ett sånt här pris utan jag försöker bara att vinna och hjälpa laget

Att den rightfattade forwarden varit en del av den absolut högsta eliten vittnar både hans poängproduktion och ständiga landslagsplats om. Men att han nu tagit ytterligare ett kliv tror han sig själv ha svaret på.

– Jag har haft rätt mindset för att bli bättre och utveckla mitt spel. Det är också ett som gått ihop med den ledarrollen som jag fått nu i Storvreta och en lite mer friare roll i spelet som har gjort att det blivit en lite annan Albin Sjögren än det varit tidigare, säger Storvretaspelaren och fortsätter:

– Nu är jag mer än bara en avslutare. Nu kan jag komma ner mer som point eller på högerkanten och befinna mig i andra ytor än jag gjort tidigare. Det gör att jag nog är mer svårläst skulle jag tro.

Nu väntar nya äventyr för Albin Sjögren då Storvreta ska bytas till ny klubb i Schweiz och där är målet att fortsätta vara en av de absolut bästa i världen.

– Ja, jag hoppas inte att det här är peaken. Såklart är vissa säsonger bättre än andra men det stora i år är att jag har haft en mycket högre lägstanivå. Jag kan bara påverka det jag själv gör och det ska jag fortsätta med.

Och just det som gjort att Albin Sjögren nu lyckats hitta en ännu bättre balans i nu är inte de stora sakerna, tvärtom.

– Det hände något där förra våren. Då var jag och sambon nära att dra till Schweiz men kom fram till att nu kör vi ett år till i Storvreta, och då ska jag verkligen maxa den här säsongen, berättar Albin Sjögren. 

– Det blev ännu mer proffsigt i alla detaljer med att sova rätt, äta rätt och bara steppa upp allt lite, lite till. Det var lite av ett vägskäl där kändes det som och nu är det en vana som satts. Det var bra innan också men nu är det ännu bättre.

Fakta:
Ålder: 28 (1994)
Position: Forward 
Poäng grundserien: 76 (27+49)

Nuvarande förening: Storvreta IBK

Moderförening: Bele Barkarby IF

Motivering:
 Albin Sjögren är kanske mest känd för sitt vassa avslut som hjälpt både landslaget och Storvreta att röna stora framgångar. Albins spelsinne har också gjort honom till en av Sveriges främsta framspelare, samtidigt som han med ödmjukhet alltid tar åt sig den feedback som ges. En ledare såväl i landslaget som i Storvreta. Albin trivs när matcherna ska avgöras och ger aldrig mindre än sitt absolut bästa varje gång han kliver ut på planen.

Övriga nominerade till Årets spelare (herr): Jon Hedlund (Pixbo Wallenstam IBK), Alexander Galante Carlström, (IBF Falun), Emil Johansson (IBF Falun), Malte Lundmark (IBF Falun).

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS