Rysare när Thorengruppen IBK säkrade Champions Cup-guldet

Publicerad
TTG Ccvinst

Damfinalen i Champions Cup spelades inför välfyllda läktare i Wallenstam Arena. Publiken fick se en rysare när Thorengruppen IBK säkrade guldmedaljen. Guldet var Thorengruppens andra på två år i Champions Cup. 

1568 åskådare hade samlats i Wallenstam Arena för damfinalen i Champions Cup. Publiken fick bevittna stor dramatik när Thorengruppen IBK och Pixbo IBK möttes i en avgörande match för att kora vinnaren av den internationella turneringen.

Det var Thorengruppen som startade matchen på bästa tänkbara sätt när laget spräckte målnollan efter 27 sekunder. Därefter blev det en svängig match med chanser åt båda håll, när slutsignalen ljöd förkunnade den att Thorengruppen säkrat guldet med siffrorna 4-3. 

– Vi är det bästa laget och det tycker jag att vi visar idag också, säger Thorengruppens Sofia Joelsson, och fortsätter. 

– Vi tar verkligen vara på vad vi är duktiga på i vårt lag. De spelare som ska spela i vissa situationer spelar i de situationerna och gör det hur suveränt som helst. Det är verkligen ett lagjobb bakom den här segern. 

Joelsson var också den som prickade in det matchavgörande målet. Läckert assisterad av målvakten Lovisa Hedin. 

– Jag ser att Lovisa får bollen. Vi har snackat tidigare om att det bara är att sticka när hon får bollen, hon har en otrolig kastarm. Nu såg hon att jag drog och de gick bort sig lite. Det var bara att stänka dit den. 

Guldet var det första av tre möjliga för Thorengruppen säsongen 23/24. Laget är redan klara för final i Svenska Cupen och har även siktet inställt på att avancera till SM-finalen i april. 

– Det här är bara början. Vi har en final nu som vi har kommit till, sen ska vi självklart försöka gå till SM-finalen och målet är att vinna alla tre finaler. 

Matchfakta
Thorengruppen IBK – Pixbo IBK 4-3 (1-2, 3-0, 0-1)

Första perioden
1-0 (00.27) Veera Kauppi (Maja Viström)
1-1 (16.28) Rikke Ingebrigtsli Hansen (Moa Andersson)
1-2 (17.26) Emma Stenberg (Klara Loneberg)

Andra perioden
2-2 (04.12) My Kippilä (Sofia Joelsson)
3-2 (06.45) Nellie Öhgren (Emelie Wibron
4-2 (12.12) Sofia Joelsson (Lovisa Hedin)

Tredje perioden
4-3 (0.23) Moa Andersson (Cajsa Elm)

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS