Förbundskaptenen nöjd med VM-startskottet för U19-damerna

Publicerad
Christoffer Suominen EFT
Startskottet för U19-VM 2024 gick i helgen då U19-damerna samlades på Bosön med 44 spelare.
Veckan efter lägret är förbundskapten Christoffer Suominen mer än nöjd med Bosönlägret.
"Ett fantastiskt bra läger där vi tycker att spelarna svarade upp väldigt bra", säger förbundskaptenen.

U19-damernas nästa stora mästerskap är VM i Finland 2024 men redan i helgen lades grunden med de första träningarna. 44 spelare fick chansen att visa upp sig inför kommande uttagningar.

– Det har varit en bra helg för alla och vi inom staben tycker att spelarna har fått med sig både individuella punkter att jobba vidare med men även fått ut en hel del av hur vi kommer att vilja spela framöver, säger förbundskapten Christoffer Suominen och berömmer hela gruppen:

– Att alla spelare var så mottagliga och pådrivande i att få feedback var det mest glädjande för oss. Det visar verkligen att spelarna vill utvecklas och att de var här för att nästa kliv. Det var nästan så att man kunde ta på den stämningen.

Under lägret på Bosön var det allt från individuella videogenomgångar till skadeförebyggande pass och rena spelmoment. Men förutom att få spelarna att bli redo för landslagsmiljön så ska även staben få sina roller att fungera så ypperligt som möjligt. Något som Christoffer Suominen och assisterande förbundskapten Susanne Ekblom värderar högt.

– Vi har fått en otroligt bra synk i staben. Alla har vi våra spetsegenskaper och samtidigt en ödmjuk sida i hur vi vill utveckla det här tillsammans. Var och en känns trygga i vad vi gör. Och den stämningen och tryggheten hoppas vi även speglar av sig till spelargruppen.

Nästa läger för U19-damlandslaget kommer att vara den 18-21 maj i samband med Kristi Himmelsfärd. Då kommer fokuset riktas mer mot spelet i sig och gruppdynamiken som ska sättas.

– Tanken att vi ska spela en hel del matcher under det lägret och att vi ska möta allsvenskt eller SSL-motstånd. Då kommer vi vilja se hur spelarna fungerar i den skarpa miljön som det ändå blir när det är match och matchsituationer, säger Suominen och fortsätter:
 Det kommer att vara något färre spelare som kallas till det lägret, så vi kommer att arbeta oerhört ambitiöst och noggrant med uttagningssprocsessen. 

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS