Tävlingschef till Svensk Innebandy

Publicerad
IMG 0623

Vi söker en modig, målmedveten och ansvarsfull tävlingschef som med ett starkt team av engagerade kollegor på Svensk Innebandy ska leda arbetet inom tävlingsfrågor framåt i rätt riktning.  

Hos oss på Svensk Innebandy blir du en viktig del i arbetet att stärka innebandyns långsiktiga utveckling i Sverige - vi vill våga tänka nytt och göra skillnad i samhället, vi vill bli folksporten för alla och alltid.  

Låter det här som du, vill du vara med på resan? Läs vidare om tjänsten nedan och skicka in din ansökan. 

Om tjänsten
I rollen som tävlingschef är du ansvarig för ett team med drivna och skickliga medarbetare inom domar- och tävlingsverksamheten.

Du driver utvecklingsfrågor inom tävlings- och domarområdet och ansvarar också för den individuella utvecklingen för respektive medarbetare, samt har huvudansvaret för budget och strategiska beslut inom tävlingsenheten.

Du har övergripande tävlingsansvar för den nationella tävlingsverksamheten och leder arbetet inom enheten utifrån strategidokumentet Svensk Innebandy Vill för att uppnå visionen och målen i densamma – att bli folksporten för alla.

En viktig del som tävlingschef är att tillsammans med medarbetarna ha en nära kontakt med våra distrikt ute i landet i syfte att stärka, stötta dem samt bidra till att utveckla deras tävlingsverksamhet vid behov.

Du rapporterar till generalsekreteraren och arbetar i nära samarbete med kollegerna på övriga enheter. Svensk Innebandys kärnvärden är inkludering, samverkan och nyskapande, vi arbetar ständigt över enhetsgränser för bästa resultat för innebandyns utveckling. Du kommer att leda arbetsgrupper för att, ur olika perspektiv, utveckla tävlings- och domarverksamheten inom Svensk Innebandys på alla nivåer på ett nytänkande och optimalt sätt.

Som person är du:

 • Modig
 • Ansvarsfull
 • Målmedveten
 • Kommunikativ
 • Prestigelös
 • Samarbetsvillig

Du har lätt för att förmedla ett budskap, i både tal och skrift, och trivs med att knyta kontakt med nya människor. Du är också duktig att driva och leda andra framåt samt nyfiken när det gäller att testa nya idéer och pröva nya lösningar. Du delar vår värdegrund.

Vi ser att du som söker har dokumenterad erfarenhet av att leda medarbetare i ett team där du uppnått goda resultat. Du är en god ledare som är ansvarsfull och modig i dina beslut.

Rollen innefattar en del resor inom Sverige och utomlands, vid exempelvis utbildningar eller tävlingsmöten med andra nationer.

Vi ser att du som söker har

 • Arbetslivserfarenhet som chef eller i annan ledande befattning
 • Förståelse för idrottsjuridiska resonemang
 • B-körkort
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och i skrift

Meriterande om du har

 • Relevant utbildning på högskole- eller universitetsnivå inom området, såsom exempelvis inom projektledning, juridik och ekonomi/sports management
 • Tidigare erfarenhet från ledande tjänst inom svensk idrott
 • Arbetat internationellt


Hälsning från Magnus, tävlingschef idag
Hej! Magnus Nilsson heter jag och har rollen som tävlingschef idag. Från årsskiftet går jag över helt till min nya roll som VM-ansvarig för VM 2024 i Malmö. Att vara tävlingschef är kul och stimulerande där den ena dagen aldrig är den andra lik. För att trivas i rollen tror jag att du behöver vara målmedveten, engagerad, lyhörd och strukturerad. Du kommer få förmånen att leda ett professionellt och dedikerat team som alla drivs av att utveckla Svensk Innebandy. Att vara tävlingschef är verkligen ett drömjobb där du får möjlighet att vara i mitten av innebandyrörelsen.

Att jobba hos oss på Svensk Innebandy   
Vi tror på att det personliga ledarskapet är viktigt och att bygga starka team, det innebär att du kommer jobba med motiverade kollegor som hjälper och stöttar varandra i vardagen för att göra varandra och vår sport bättre. Vi tycker det är viktigt att alla är med och bidrar till en positiv kultur på arbetsplatsen och att vi dagligen fokuserar på det personliga ledarskapet – att vi agerar utifrån vår värdegrund.  

Svensk Innebandys syfte är att erbjuda en enkel, rolig sport som alla kan utöva hela livet. Vi bidrar till ökad fysisk aktivitet, rörelserikedom och tar en aktiv roll i att bygga det svenska samhället. Vi har idag cirka 112 000 licensierade spelare och totalt beräknas över en halv miljon människor leka, träna och spela innebandy i Sverige i någon form varje vecka.  

Våra kärnvärden på Svensk Innebandy är inkludering, samverkan och nyskapande. Arbetsplatsen präglas av respekt och fokus på det egna personliga ledarskapet.  

Som person vill vi därför att du är: 

 • Varm och välkomnande   
 • Öppen och självreflekterande  
 • Modig och nytänkande  
 • Passionerad och professionell  

Vi strävar efter att testa nya idéer, riva gamla strukturer och göra skillnad i samhället. Gör du? Läs gärna mer om hur vi tänker i Svensk Innebandy Vill.

Anställning
Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning med provanställning i sex månader. Arbetet utförs huvudsakligen under kontorstid på Sportkontoret i Skanstull, men resor med övernattning samt kvälls- och helgarbete förekommer.

Vi tillämpar individuell lönesättning relaterad till vår bransch (idrott). Kollektivavtal genom Unionen, Ledarna och Akavia.

Ansökan
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Skicka din ansökan med ditt CV och en kort beskrivning om vem du är och varför du vill bli vår nya tävlingschef. Du ansöker via länken nedan.

Skicka din ansökan senast 2023-01-11. Vi intervjuer löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdatum.

Sök tjänsten här

Kontakt
Frågor om tjänsten besvaras av:
Mikael Ahlerup, Generalsekreterare, tel: 070 585 36 46
Magnus Nilsson, Tävlingschef, tel: 070 638 20 41
Sofia Haglund, HR-chef, tel: 072 204 93 43

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS