"Vi är på rätt spår, både när det gäller spelet och spelarna", säger förbundskapten Jonatan Brolin.

" />

Lyckad landslagshelg för U19-herrarna i Uppsala

Publicerad
Lyckad landslagshelg för U19-herrarna i Uppsala

Samtidigt som VM i Schweiz pågick genomförde U19-herrlandslaget ett landslagsläger i Uppsala. Flertalet träningar och två träningsmatcher stod på agendan den 10-13 november när resan mot VM 2023 fortsatte.
"Vi är på rätt spår, både när det gäller spelet och spelarna", säger förbundskapten Jonatan Brolin.

U19-herrlandslagets stora mål är VM 2023 som spelas i Fredrikshamn, Danmark. Nästa steg på den resan var det landslagsläger som hölls i Uppsala den 10-13 november. 

Lägret innehöll förutom teambuilding även flertalet träningstillfällen samt två träningsmatcher mot Nykvarn respektive Hagunda. För förbundskapten Jonatan Brolin så var lägertillfället ett mycket positivt sådant för honom och U19-herrarna. 

– Det var ett väldigt bra läger som helhet. Ett bra boende, vi trivs också i IFU som funkar väldigt bra. Det var ett skönt läger där vi fick chansen att träna lite mer tillsammans. Jobba i lite lugn och ro med saker i spelet och inte bara maxxa ur sig i matcher som det brukar vara på exempelvis EFT, säger Jonatan Brolin, förbundskapten. 

Träningsmatcherna mot Nykvarn och Hagunda slutade 6-6 respektive förlust med 7-5. Siffrorna till trots så fanns det mycket positivt för U19-herrarna att plocka med sig, berättar förbundskaptenen. 

– Jag upplevde vår energi högre i torsdagsmatchen mot Nykvarn. Vi har mer att ge där och framförallt i det höga försvarsspelet är vi lite aktivare. Jag tycker överlag att de var två godkända matcher man vi kanske presterar lite vassare i mötet mot Nykvarn. Hagunda är lite svårare att komma åt. De spelade mer kontrollerat och större med bollen. Lite mer senioraktigt men det är också ett SSL-lag och det märktes i hur de hanterade bollen. Vi hade lite svårare att komma åt dem. 

Brolin passar även på att skicka ett tack till Nykvarn samt Hagunda. 

– Överlag var det två riktigt bra insatser av våra motståndare, det vill jag skicka ett tack till. De kom inte dit och spelade av utan kom dit med känslor och det var tuffa fysiska matcher. Det var full insats av våra motståndare, två klassmatcher för vår del verkligen. 

För U19-herrlandslaget så las en hel del fokus på kontringsspelet. Något som Brolin menar gav positiva resultat inför framtiden. 

– Jag tycker att vi tar små steg framåt hela tiden, det är min absoluta uppfattning. Något som har varit ett stort fokus här är inte specifikt presspel utan mer ansvaret för dueller och sina motståndare. Men också hur vi startar spelvändningar och sen vrida lite där. Vi har jobbat mycket med att sätta iväg första passningen fort och sen egentligen fylla på med fler spelare i kontringar. Där tycker jag att vi tog ganska stora det här lägret. Det börjar gå betydligt snabbare framåt nu men vi kan fortfarande bli ännu lite vassare framförallt när vi ska till att avgöra i våra kontringar. 

U19-herrlandslagets resa mot VM 2023 har innehållit bland annat landskamper i Finland, Schweiz och nu träningsmatcher i Uppsala. Vid dessa tillfällen har fokus lagts på olika punkter och Brolin summerar lagets resa mot VM 2023 enligt följande. 

– En riktig intensitet i Finland i presspelet, lite mer kontrollerat i Schweiz och lite mer fokus på spelvändningar här. Jag tycker att nu har vi testat oss fram i det vi behöver testa oss i rent spelmässigt. Nu handlar det om att samla information och bestämma vilken inriktning vi ska ha inför sista träffen i februari och sen inför VM då. 

– Vi är på rätt spår, både när det gäller spelet och spelarna. Jag tycker att det känns spännande inför fortsättningen. 

Foto: Peter Bohlin

Publicerad av Administrator

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS