Så får innebandyn fler skolungdomar i rörelse

Publicerad
Koner, klubbor och bollar

Innebandysverige jobbar aktivt för att öka rörelseglädjen runtom i landet. Nu besöker flera distrikt och föreningar skolor i områden där färre barn idrottar och inte har någon tidigare koppling till innebandy. Detta för att få fler att få upp ögonen för sporten.
"Vi vill göra mer än den dagliga verksamheten", säger Pontus Persson, föreningsutvecklare på FBC Lerum.

Stenhagen är ett område i Uppsala där idrottsaktiviteten är låg och där många barn inte har en naturlig väg in till innebandyn. Lokalföreningen Stenhagen KK är en förening som tack vare återstartsstödet kunde göra sju skolbesök i närområdet. Genom skolbesöken lyckades föreningen ge barnen möjlighet att testa på sporten på riktigt. Kajsa Lövstaf, kanslist på Stenhagens KK, berättar att föreningen är väldigt betydelsefull i området.

– Det är otroligt viktigt att det finns en förening i Stenhagen. Många har inte en naturlig väg in till innebandyn här och många har heller inte möjlighet att få skjuts in till Uppsalas mer centrala föreningar. Det har varit tufft att starta upp nya lag, men genom skolbesöken fick vi verkligen resultat.

Skolbesöken gjordes tillsammans med Upplands Innebandyförbund och ledare från föreningens ungdomslag. Efter skolbesöken har två lag startats upp, ett F15/16 och ett P15/16. Även P13/14 har fyllts på med spelare. Ett otroligt resultat för föreningen som genom satsningen också bidragit till ett mer aktivt Stenhagen. ­

Att ingå i föreningslivet och röra på sig ska inte vara en fråga om var man bor någonstans i Sverige. Det är något som är viktigt för Göteborgsklubben FBC Lerum som också är i full gång med skolbesök. Tillsammans med Västsvenska Innebandyförbundet och Svenska Innebandyförbundets huvudpartner OBOS satsar föreningen på att öka intresset för sporten − särskilt i idrottssvaga områden i kommunen.

– Vi vill göra mer än den dagliga verksamheten med träningar och matcher. Vi vill sätta folk i rörelse och skolan är en jättebra plattform för att ge barnen möjlighet att testa på. Det ska inte spela någon roll var man bor, man ska alltid kunna idrotta, säger Pontus Persson, föreningsutvecklare på FBC Lerum.

Sök återstartsstöd för att engagera er förening i aktiviteter som kan rekrytera och behålla spelare!

Vill din förening också engagera er i skolsamverkan? Nu kan ni få stöd i er uppstart genom att bli en del av Framtidens Innebandy med OBOS.


Foto: Kajsa Lövstaf och Christoffer Sturesson.

Publicerad av Frida Stinesen Ekholm

Dela

Upptäck fler nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS