Världseliten gör upp i Euro Floorball Tour inför Innebandy-VM 2024 i Malmö

Publicerad
Baltiska Hallen
Höstens Euro Floorball Tour för herrlandslaget och U19-herrlandslaget spelas den 10-12 november. Turneringen där Sverige ställs mot de övriga toppnationerna Schweiz, Tjeckien och Finland kommer i höst att arrangeras på hemmaplan i Malmö som en del i uppvärmningen inför världsmästerskapet i innebandy 2024.  

De regerande världsmästarna, herrlandslaget och U19-herrlandslaget kommer åter att synas på hemmaplan i ett internationellt evenemang när Euro Floorball Tour arrangeras i Malmö. Spelplats är Baltiska Hallen, där även delar av herrarnas VM kommer att spelas i december 2024.  

– Det känns otroligt kul att få komma till Malmö med våra två landslag och få bygga Malmö ännu mer som innebandydestination. För den som vill få en försmak av VM 2024 är det ett ypperligt tillfälle att komma och se Euro Floorball Tour i Malmö i november, säger Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svenska Innebandyförbundet.  

Från Malmö stad ser man fram emot att få välkomna landslagen och publiken till Malmö och Baltiska Hallen.

– Det är roligt att kunna erbjuda Malmöborna en innebandyupplevelse där de bästa landslagen i världen gästar Malmö redan i år, säger Mats Schöld, chef för evenemangsenheten på Malmö stads fritidsförvaltning. 

Mer information kring biljettförsäljning och spelschema till Euro Floorball Tour kommer vid ett senare tillfälle.

Om Euro Floorball Tour:  
10-12 november 2023 
Baltiska hallen Euro Floorball Tour (EFT) är en serie landslagsturneringar inom innebandyn, som kom i gång säsongen 2006/2007. Deltar gör världens fyra bästa landslag: Finland, Schweiz, Sverige och Tjeckien. EFT spelas både för herr och dam vartannat år och sedan säsongen 2008/2009, ingår även U19-dam och herr i turneringen. 

VM 2024  
Den 7-15 december nästa år kommer herrlandslaget åter till Malmö när VM 2024 avgörs. Biljetter till det mästerskapet köper du här.  

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS