VM-kommunikatör till Svensk Innebandy

Publicerad
001A8448

Resan mot VM i Malmö har börjat! Nu söker vi en kommunikatör som ska driva arbetet med att synliggöra VM 2024. Det kommer bli en spännande och utvecklande resa som du inte vill missa att vara med på. Läs mer om tjänsten nedan och ansök idag. 

Den 7–15 december 2024 spelas VM i innebandy för herrar i Sverige med 16 deltagande nationer. Malmö är värdstad med Malmö Arena och Baltiska hallen som spelplatser. Sverige är som värdnation direktkvalificerade. 

Om tjänsten 
Som VM-kommunikatör kommer du vara med på en fantastisk resa till VM och under VM i Malmö 2024. Du kommer få vara del av ett härligt gäng och få en varierande vardag där du får vara kreativ och få möjlighet att utveckla all kommunikation inför och under ett av de största världsmästerskapen som genomförs i Sverige under 2024.  
 
Du kommer att ha huvudfokus på att synliggöra VM inför och under mästerskapet såväl internt som externt. Vidare kommer du samarbeta tätt med VM-teamet som sitter i Malmö Arena men även med kollegor ute på våra sportkontor i Sverige. 

Som VM-kommunikatör kommer du bygga upp och skapa innehåll i VM:s digitala kanaler: hemsida, SoMe etc. samt för andra relevanta medier mot olika målgrupper lokalt, nationellt och internationellt. Du kommer även jobba med att dokumentera VM-arbetet genom förberedelser inför presentationer, manualer, mötesanteckningar och rapporter. 

Fokusområden är att...   
- synliggöra VM-resan i alla kanaler 
- skapa digital och skriftlig kommunikation 
- dokumentera VM-arbetet 
- förbereda material administrativt inför möten och i rapporter 

Som person är du 
En lagspelare som har lätt för att kommunicera, i både tal och skrift, och trivs med att knyta kontakter med nya människor. Du är kreativ, vågar testa nya saker och brinner för att förmedla värdefullt innehåll i text, bild och rörligt material. Du delar vår värdegrund och värdeord.  
 
Vi ser att du som söker är en person som tycker om att jobba brett inom kommunikation, du är självgående och gillar att jobba mot uppsatta mål och deadlines. 

Vi ser att du som söker har:

  • Relevant postgymnasial utbildning inom kommunikationsområdet
  • Erfarenhet av framtagande av produktionsplaner
  • Kunskap kring framtagande av grafiska budskap
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och i skrift
  • B-körkort


Meriterande om du har:
 

  • Erfarenhet kopplat till arbete inför och under idrottsevenemang
  • Arbetat med framtagande och paketering av rörliga budskap inom kommunikationsområdet
  • Erfarenhet av hållbarhetsarbete


Att jobba hos oss på Svensk Innebandy
 
Vi tror på att det personliga ledarskapet är viktigt och att bygga starka team, det innebär att du kommer jobba med motiverade kollegor som hjälper och stöttar varandra i vardagen för att göra varandra och vår sport bättre. Vi tycker det är viktigt att alla är med och bidrar till en positiv kultur på arbetsplatsen och att vi dagligen fokuserar på det personliga ledarskapet – att vi agerar utifrån vår värdegrund. 
 
Svensk Innebandys syfte är att erbjuda en enkel, rolig sport som alla kan utöva hela livet. Vi bidrar till ökad fysisk aktivitet, rörelserikedom och tar en aktiv roll i att bygga det svenska samhället. Vi har idag cirka 112 000 licensierade spelare och totalt beräknas över en halv miljon människor leka, träna och spela innebandy i Sverige i någon form varje vecka. 
 
Våra kärnvärden på Svensk Innebandy är inkludering, samverkan och nyskapande. Arbetsplatsen präglas av respekt och fokus på det egna personliga ledarskapet. 
 
Som person vill vi därför att du är...  

- varm och välkomnande 

- öppenoch självreflekterande 

- modigoch nytänkande 

- passioneradoch professionell 

Vi strävar efter att testa nya idéer, riva gamla strukturer och göra skillnad i samhället. Gör du? Läs gärna mer om hur vi tänker i https://innebandy.se/om-oss/svensk-innebandy-vill 

Anställning
Du kommer sitta i Malmö tillsammans med resten av teamet som jobbar med VM. Tjänsten är på heltid, dagtid, men arbete på kvällar och helger samt resor i Sverige förekommer. Anställningen är en visstidsanställning till och med december 2024. Start den 1 februari 2023 eller efter överenskommelse.  

Placering: Malmö
 
Vi tillämpar individuell lönesättning relaterad till vår bransch (idrott). Kollektivavtal genom Unionen, Ledarna och Akavia. 
 
Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Skicka din ansökan med ditt CV och en kort beskrivning om vem du är och varför du vill bli vår VM-kommunikatör. 

Skicka din ansökan senast den 5/1 2023. Vi intervjuar löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdatum. 

Ansök här
 
Kontakt 
Frågor om tjänsten besvaras av: 
Magnus Nilsson, VM-ansvarig tel: 070 638 20 41
Sofia Haglund, HR-chef, tel: 072 204 93 43 

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS