Första föreningsbeställningen av VM-lotten gjord – av FBC Sollentuna

Publicerad
VM Lotten Publikbild
Folkspels specialgjorda Sverigelott till VM 2024 går nu att beställa för föreningar. Först ut av alla föreningar i landet var FBC Sollentuna – som nu kan tjäna 300 000 kronor.
"Vi är en av de största föreningarna i Sverige så självklart ska vi vara med", säger klubbchefen i FBC Sollentuna, Carl Schwieler.

Det är inte ett skämt. VM-lotten kommer att börja säljas från och med den 1 april 2024 och fortsätta hela vägen över VM i december fram till årsskiftet. 

Redan nu kan föreningar i landet förbeställa VM-lotten för att vara redo i vår och den första föreningen att göra detta var FBC Sollentuna. Med en beställning på 750 stycken kuvert (med 20 lotter i varje) kan det generera 300 000 kronor in i klubbkassan.

– När vi hörde att det var en speciallott till VM 2024 så ville givetvis vara med. Vi har sålt lotter med Folkspel under många år i Rotebros regi och det har fortsatt nu i FBC Sollentuna också. Det är ett bra sätt att tjäna pengar för oss. Tidigare har det varit Bingolotter och Sverigelotter, säger Carl Schwieler, klubbchef i FBC Sollentuna som uppskattar designen. 

– Vi är en av de största föreningarna i Sverige så självklart ska vi vara med. Kommer det fram en speciallott för innebandyn som nu mot VM, då ska vi vara med och marknadsföra sporten också.

FBC Sollentuna – som även gör sin första säsong som förening i år – var första förening att skicka in sin beställning på lottkuvert.

– Kul att vi var först ändå, det visste jag inte, säger säger Carl Schwieler och berättar hur de 15 000 lotterna fördelas ut.

– Det är en mängd lotter som ger tillbaka både för de individuella lagen och föreningen i sig. Vi försöker splitta 50/50 på vinsten, hälften in det i laget som säljer och hälften till föreningen. Föreningen får då ner kostnader på till exempel den kick off som vi har varje år då vi abonnerar IFU Arena.

Att det VM-lotten skulle gynna just föreningarna var också huvudmålet för Svensk Innebandy i det här unika samarbetet med Folkspel.

– När vi började diskutera ett partnerskap mellan Svensk Innebandy och Folkspel var det viktigt att det här skulle leda till någonting som skulle gynna föreningarna, sa Stefan Jonasson, marknads- och arrangemangschef på Svensk Innebandy i samband med Folkspel och Svensk Innebandys lanseringen av VM-lotten.

Kort om VM-lotten:
Tillsammans med Folkspel har Svensk Innebandy tagit fram en specialgjord Sverigelott som kommer marknadsföras i VM:s grafiska profil och därmed förknippas med benämningen VM-lotten. 

Är din förening intresserad av att sälja VM-lotten?

Kontakta Folkspel via mail för mer information på Folkspellag@folkspel.se. För frågor eller funderingar går det bra att höra av sig till Folkspels Mikael Johansson, 0705-883312.

Publicerad av Martin Almroth

Läs mer om VM-lotten här
Kontaka Folkspel för beställning via mejl
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS