Andra förlusten i EFT för U19-herrarna

Publicerad
U19herreft

En intensiv förstaperiod satte tonen i U19-herrarnas möte mot Finland. En match där gästerna låg i förarsätet målmässigt och till slut kunde vinna med 7-5.

Matchen mot Finland var U19-herrarnas andra förlust på lika många matcher i Euro Floorball Tour.

Efter slutsignal försökte förbundskapten Jonatan Brolin summera matchen.

– Man känner direkt i första perioden att det kommer bli en rejäl fajt. Killarna gör en bra start men dippar lite i andra perioden målmässigt, säger Jonatan Brolin och fortsätter.

– Det är några mål där man känner att vi hade kunnat göra ett men istället får ett mot oss. Men jag tycker att vi reser oss lite snabbare energimässigt idag än igår. Positivt också att vi ger det ett försök i tredje perioden. Det kan rinna iväg i en sån här match när man tappar huvudena men där tycker jag att killarna är starka.

Trots förlusten kan förbundskaptenen plocka ut flera positiva saker från dagens match som kommer vara viktiga under resan mot VM 2025.

–  Nu vet man inte vilka spelare som kommer vara med på VM men jag tror att alla erfarenheter på vägen fram är bra erfarenheter. Vi får titta på matcherna, resultatet är en sak men vi hatar att förlora.

– Vi vill tävla och det svider jättemycket att förlora mot Finland. Men vi behöver också titta på vad vi behöver utveckla i vårt spel för att vinna VM-guld. Det är det stora fokuset.

Imorgon väntar ett avslutande möte mot Schweiz för U19-herrarna. Tills dess hoppas förbundskaptenen att han och staben lyckas skruva på lite detaljer så laget kan avsluta med en seger.

– Vi vill gärna vinna, så klart. Jag tycker att det var lite andra grejor i spelet idag än igår som det handlade om. Vi tog en lärdom av det, vi tar en lärdom av det här och ser till att rätta till sakerna till imorgon och då får vi förhoppningsvis ett bättre resultat med oss.

Matchfakta
Sverige-Finland U19 5-7 (1-1, 1-4, 3-2)

Första perioden
0-1 (09.35) Marius Niemela (Markus Maronen)
1-1 (10.20) Lowe Jellnor (Oliver Mendoza Nyberg)

Andra perioden
1-2 (01.17) Viljami Engman (Aaro Kokko)
1-3 (04.10) Joona Kajaala (Kami Markkanen)
2-3 (05.43) Ted Di Luca (Anton Söderquist)
2-4 (08.29) Leo Tiittala (Ville Heiska)
2-5 (18.00) Aaro Kokko (Ville Heiska)

Tredje perioden
2-6 (10.13) Leo Tiittala (Joona Kajaala)
3-6 (10.24) Anton Söderquist (Liam Ahlin)
3-7 (10.44) Ville Heiska (Joni Koskinen)
4-7 (14.04) Ted Di Luca (Liam Ahlin)
5-7 (17.39) Ted Di Luca (Alex Andersson)

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS