Johan Samuelsson historisk när Sverige slog Schweiz

Publicerad
Johansamuelsson150

Sveriges herrar avslutade helgens Euro Floorball Tour genom att besegra Schweiz med 6-5. Matchen var också historisk då Johan Samuelsson firade 150 landskamper. En bedrift som ingen annan har nått i den svenska landslagshistorien.

Johan Samuelsson innehar rekordet för flest innebandylandskamper i Sverige. Nu har han även nått den magiska gränsen på 150 landskamper i samband med helgens möte mot Schweiz.

Efter slutsignal var det en rörd Johan Samuelsson som försökte sammanfatta vad rekordet betyder för honom.

– Det är en oerhörd stolthet att komma upp i 150. För mig är det alltid en ynnest att dra på sig den blågula tröjan, det är alltid kul och man blir som ett barn på nytt. Jag är stolt, säger Johan Samuelsson.

För Johan Samuelsson och hans lagkamrater är VM i Malmö 2024 det stora målet och det alla blickar mot redan nu. Att få chansen att representera Sverige på hemmaplan i Malmö skulle betyda mycket, berättar Samuelsson.

– Det är klart att det skulle vara stort och det är målet, så enkelt är det.



Samuelsson väljer också att lyfta fram helgens tre debutanter – Sakarias Ulriksson, Daniel Kalentun och Gabriel Kohonen – och hylla dem och deras insatser.

– Man blir jäkligt glad av att se alla unga i superligan som dyker upp och tar ligan med storm. Nu har vi haft tre debutanter här som alla varit helt fantastiska och just att de spelar utan pardon och bara kör. Det är häftigt att se.

Herrlandslaget lämnar Euro Floorball Tour med två vinster och en förlust. För Samuelsson har det varit en positiv helg tillsammans med blågult.

– Det var bra publik och bra arrangemang. Resultatmässigt en liten dipp i den första matchen men sen har det varit bra saker att ta med sig från alla tre matcher. Det är inte ofta man får spela landskamper på hemmaplan, det har varit en härlig helg.

Matchfakta
Schweiz-Sverige 5-6 (2-2, 0-2, 3-2)

Första perioden
0-1 (08.42) Gabriel Kohonen (Emil Ruud)
1-1 (12.43) Stefan Hutzli (Andrin Hollenstein)
1-2 (15.59) Linus Malmström (Jesper Sankell)
2-2 (16.55) Manuel Maurer (Marco Louis)

Andra perioden
2-3 (13.11) Linus Malmström (Casper Backby)
2-4 (14.56) Gabriel Kohonen (Sebastian Palmqvist)

Tredje perioden
2-5 (09.50) Sebastian Palmqvist (Jesper Sankell)
3-5 (13.44) Jan Zaugg (Manuel Maurer)
4-5 (14.25) Luca Graf (Yannic Fitzi)
4-6 (15.17) Linus Malmström (Niklas Ramirez)
5-6 (15.53) Noel Seiler (Manuel Maurer)

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS