Dubbla beslut från Juridiska Nämnden

Publicerad
Grön Boll
Juridiska Nämnden har tagit beslut gällande två anmälningar till bestraffning.

Anmälan mot Emil Jacobsson, Jönköpings IK, efter mötet mot Pixbo Wallenstam IBK den 15 januari lämnas utan bifall av Juridiska Nämnden. 

Juridiska Nämnden skriver bland annat följande i sitt beslut: 

"JN konstaterar att den anmälda sekvensen har föranlett bestraffning under match. JN anser inte att agerandet är av sådan art att det ska leda till ytterligare bestraffning enligt RFs stadgar vare sig som en uppsåtlig våldshandling eller försök därtill enligt 14 kap 2 § 8 RF:s stadgar. JN anser inte heller att händelsen är att betrakta som ett otillbörligt uppträdande enligt p 7 i nämnda paragraf."

Läs beslutet i sin helhet här. 

Kevin Haglund, FBC Kalmarsund, ådöms avstängning efter mötet mot Växjö IBK den 18 januari i Svenska Cupen. Haglund stängs av under perioden 2023-01-20 t.o.m. 2023-01-25. 

Juridiska Nämnden skriver bland annat följande i sitt beslut: 

"JN finner att det genom utredningen är styrkt att Kevin Haglund avsiktligt utför två rörelser med sin klubba upp mellan motspelarens ben. Utfallet blev att motspelaren träffades i underlivet, vilket medförde smärta och påtaglig skaderisk. JN finner det inte styrkt att själva träffen i underlivet var avsiktlig, men genom att Kevin Haglund är ansvarig för hanteringen av sin klubba har agerandet varit vårdslöst."

Läs beslutet i sin helhet här.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS