Svenska Cupen drar ihop sig – dessa möts i kvartsfinal

Publicerad
Svenska Cupen Logotyp 2024

Helgens matcher bjöd på spänning, överraskningar och nio utslagna SSL-lag. Svenska Cupens åttondelsfinaler hade representanter från division ett, Allsvenskan och Svenska Superligan. Nu rullar cupen vidare och det står klart vilka lag som möter varandra i damernas och herrarnas kvartsfinaler.

Svenska Cupens åttondelsfinaler spelades i helgen. Det var en uppvisning som innehöll allt från kassaskåpssäkra segrar till jämna drabbningar men giganterna var störst och det är en klar majoritet SSL-jättar vi hittar i de kommande kvartsfinalerna. Däremot har två allsvenska lag lyckats ta sig in i slutstriden. 

–  Det är kul att det blivit positiv respons över de förändringar som genomfördes i cupens utformning inför årets upplaga och det blir riktigt häftigt att se allsvenska lag (Visby IBK på herrsidan och Storvreta IBK på damsidan) på hemmaplan utmanar SSL-lag så pass långt fram i turneringen som i kvartsfinal, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Daniel Gustavsson.

Både Storvreta (dam) och Visby (herr) är lag som har legat och nosat på en plats i finrummet. I svenska cupen får de återigen mäta sig med några av de bästa lagen i världen. Formen i respektive åttondelsfinal kan mycket väl vara ett kvitto på att man är på rätt väg i resan till högsta ligan. Svenska Cupen är arenan för alla där det finns utrymme för klubbar i lägre divisioner att visa framfötterna. Trots hemmahörande serier och tidigare resultat ser Gustavsson på kvartsfinalerna som en oskriven historia. 

– Vi kan se fram emot fyra mycket spännande kvartsfinaler i Svenska Cupen på både dam- och herrsidan under oktober, säger Gustavsson.

Det står mycket på spel i de avgörande omgångarna av Svenska Cupen.  I slutet väntar nämligen en plats i en åtråvärd turnering följt av en ärofylld titel. Det spännande konceptet har lockat många. I vissa fall kliver lag fram som inte nödvändigtvis härjar i den högsta serien och i andra fall faller storlagen tidigt i turneringen. I det här fallet blir Gotland till exempel inte utan Svenska Cupen underhållning när Endre mister sin plats i kvartsfinalen. Nu blir det i stället Visby som bär fanan vidare i cupen.

– Det är verkligen roligt att ta del av den attraktionskraft hos såväl spelare och publik som Svenska Cupen på relativt kort tid har skapat runtom i innebandysverige. Förutom äran att bärga en tung titel innebär ju även en seger i Svenska Cupen europaspel då vinnaren får en plats i nästa säsongs Champions Cup, avslutar Gustavsson.  

Nedan presenteras kvartsfinalerna i Svenska Cupen (omgång 4). Det kommer vara enkelmöten som spelas där lag från lägre division har hemmafördel. Tillhör lagen samma division har Svenska innebandyförbundets tävlingsutskott (TU) genomfört en lottning gällande vilket lag som får spela på hemmaplan. Undantag är om det ena laget spelat hemmamatch och det andra har spelat bortamatch i åttondelsfinalen. I det fallet får det sistnämnda laget hemmamatch utan lottning.

De möter varandra i kvartsfinal:
Dam (spelas 22-23 oktober)
Thorengruppen IBK - KAIS Mora IF  
Storvreta IBK - Telge SIBK
FBC Kalmarsund - Västerås Rönnby IBK
Pixbo IBK - Warberg IC

Herr (spelas 8-9 oktober)
Mullsjö AIS - Storvreta IBK
Växjö IBK - FBC Kalmarsund
Visby IBK - Pixbo IBK
IBF Falun - Linköpings IBK

Publicerad av Johanna Käck

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS